Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt zöldséges bormártással

Fasírt zöldséges bormártással
Fasírt zöldséges bormártással
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel, mely Lajos Mari nyomán készült ebből a  könyvből kis változtatással.
 


hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A mártáshoz

ajánlat

Gyorsan elkészíthető vacsorának vagy hétvégi gyorsan összedobható ebédnek is kiváló, mert a fasírtokat le is lehet fagyasztani. Ha így járunk el, akkor csak kivesszük a fasírtokat a hűtőből, nem kell felengedni, hanem fagyott állapotban sütjük meg őket. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a fasírozottat készítjük el.
  2. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Ha megszívta magát, kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, az összevágott petrezselymet, az apróra felkockázott hagymát, a kakukkfüvet, a majorannát és a tojást.
  3. Jól eldolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és kisebb gombócokat formázunk.
  4. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a fasírtgolyókat és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Kiszedjük őket egy hőálló tálba.
  5. Következik a mártás.
  6. A visszamaradt olajba dobjuk a felszeletelt gombát, a pórét és a sárgarépát, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk. Ezt követően meghintjük a liszttel és felöntjük 2 dl vízzel és a borral, majd beletesszük a vegetát.
  7. Fedő alatt, mérsékelt tűzön  5-6 percig főzzük. Néha megkeverjük.
  8. A zöldségkeverékhez adjuk a tejszínt, majd beletesszük a fasírtokat és fedő alatt kb. 15 percig főzzük.
  9. Kiszedjük  egy tálba, meghintjük vágott petrezselyemmel.
  10. Főtt krumplival kínálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vagdalt zöldségmártásban, vagdalt zöldséges-fehérboros mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 1 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
póréhagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 db
gomba 400 g
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 1 evőkanál
fehérbor 2.5 dl
ételízesítő 1 teáskanál
főzőtejszín 1 dl
víz 2 dl