Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás-zabpelyhes fasírt

Sárgarépás-zabpelyhes fasírt
Sárgarépás-zabpelyhes fasírt
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is úgy indult, mint nálam elég sok... Kifogytam a fokhagymából, ellenben volt néhány fonnyadt sárgarépám és paprikám, valamint a szomszéd lányok költözésekor megörökölt zabpehellyel is ideje volt kezdenem valamit. Így állt össze ez a "reform" fasírt, ami nagyon finomra sikerült. :)

hozzávalók / 5 adag

fasírt

köret

Sütőzsiradék

fasírt

ajánlat

Nyáron, kerti partik alkalmával akár grillen is el tudom képzelni, egy friss kevert salátával tálalva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát, sárgarépát és paprikát aprítóba tesszük, és finomra daráljuk (vagy a hagyományos módon késsel apróra vágjuk).
  2. Egy nagyobb tálban kézzel összekeverjük, alaposan összegyúrjuk a darált húst, tojást, apróra vágott zöldségeket, zabpelyhet, keményítőt és fűszereket. 20-30 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a zabpehely megszívja kicsit magát a hús és a tojás nedvességével.
  3. Közben elkészítjük a köretet, ami nálam ezúttal párolt rizs volt. 2 bögre rizst ízlés szerint adagolt sóval és ételízesítővel néhány evőkanál olajon megfuttatunk, majd 3,5 bögre forró vízzel felöntjük. Felforraljuk, fedőt teszünk rá, majd a lángot minimumra véve puhára főzzük. Mialatt elkészül a rizs, a massza is kellően összeérik.
  4. Amikor eleget állt a hús, olajat hevítünk (bőséges legyen, legalább 3 ujjnyi a serpenyőben), majd a masszából gombócokat formálunk, és a forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, mielőtt tálaljuk.
  5. A kész fasírtokat párolt rizzsel, salátával vagy bármilyen egyéb körettel tálaljuk, de önmagában fogyasztva is nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt, reform fasírt, vagdalt, reform vagdalt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

747
darált pulykahús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zabpehely 2 ek
burgonyakeményítő 1 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
rizs 2 bögre
víz 8.75 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint