r
Nosalty Logó

Sárgarépás-zabpelyhes fasírt

Ösztön Szerinti Anya
Sárgarépás-zabpelyhes fasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fasírt

köret

753
Kalória
52.8g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
414.4g
Víz
170g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

fasírt

köret

Összesen 753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

fasírt

köret

Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

fasírt

köret

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    414.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    997 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    263.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4990.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    2071.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1080 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4986 micro
  • β-karotin
    12140 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

fasírt

  1. A megtisztított vöröshagymát, sárgarépát és paprikát aprítóba tesszük, és finomra daráljuk (vagy a hagyományos módon késsel apróra vágjuk).
  2. Egy nagyobb tálban kézzel összekeverjük, alaposan összegyúrjuk a darált húst, tojást, apróra vágott zöldségeket, zabpelyhet, keményítőt és fűszereket. 20-30 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a zabpehely megszívja kicsit magát a hús és a tojás nedvességével.
  3. Közben elkészítjük a köretet, ami nálam ezúttal párolt rizs volt. 2 bögre rizst ízlés szerint adagolt sóval és ételízesítővel néhány evőkanál olajon megfuttatunk, majd 3,5 bögre forró vízzel felöntjük. Felforraljuk, fedőt teszünk rá, majd a lángot minimumra véve puhára főzzük. Mialatt elkészül a rizs, a massza is kellően összeérik.
  4. Amikor eleget állt a hús, olajat hevítünk (bőséges legyen, legalább 3 ujjnyi a serpenyőben), majd a masszából gombócokat formálunk, és a forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, mielőtt tálaljuk.
  5. A kész fasírtokat párolt rizzsel, salátával vagy bármilyen egyéb körettel tálaljuk, de önmagában fogyasztva is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ez a recept is úgy indult, mint nálam elég sok... Kifogytam a fokhagymából, ellenben volt néhány fonnyadt sárgarépám és paprikám, valamint a szomszéd lányok költözésekor megörökölt zabpehellyel is ideje volt kezdenem valamit. Így állt össze ez a "reform" fasírt, ami nagyon finomra sikerült. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...