r
Nosalty Logó

Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gyros ízesítésű darált hús-steak ouzós tejszínmártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1119 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 558 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1119 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A kétféle darált húst a tojással, zsemlemorzsával és a hagyma felével jól összegyúrjuk. A fűszerkeverékkel, sóval és borssal ízesítjük.
  2. A masszából 2 gombócot formázunk, majd jól ellapítjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük, kivesszük, egy tűzálló formába tesszük, és melegen tartjuk.
  3. A vajat a serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát, üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és további 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és 100 ml vízzel. Felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. Sóval, borssal és az ouzoval ízesítjük.
  4. A mártást a húsra öntjük, rátesszük a sajtot. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 5-10 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
  5. Megszórjuk a gyűrűkre vágott metélőhagymával, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1146
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tálaljuk párolt rizzsel vagy friss lepénykenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.