Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti mézes bárány

Húsvéti mézes bárány
Húsvéti mézes bárány
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem először a húsvéti bárány sütit mézzel. Nagyon szépre és finomra sikerült, ízlett a családnak. Ebből a tészta mennyiségből kettő 1 literes bárányka készíthető

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Különválasztjuk a tojásokat. A mézet, vizet és az olajat összekeverjük.
  2. A fehérjét az ecettel és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk kézi habverővel a tojássárgákat, csipet sót, sütőporos lisztet és a vizes-olajas mézet.
  3. Amikor szépen egyneművé vált, a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt bárány formába háromnegyedéig beleöntjük a tészta masszát.
  4. Előmelegített villanysütőben, 180 fokon 20 percet sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és még 30 percet sütjük. Amikor kisült, a formában hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

  1. A csokoládét és az 1 kanál vajat gőz felett felolvasztjuk, és szilikon ecsettel lekenjük a kihűlt bárányt. Hagyjuk, hogy rádermedjen, majd a tojásfehérjével díszítjük.
  2. Elkészítjük a fehérjehabot a díszítéshez: Vízgőz felett felverjük a kristálycukorral a fehérjéket, majd a végén a porcukrot is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük. Ha szép fényes, akkor habzsákba tesszük, és díszíthetjük vele a báránykát.
  3. Megvárjuk, míg rászárad a hab, és akkor piros masnival is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

húsvéti bárány, habos csokibárány, tojáshabos csokoládé bárány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

345
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 teáskanál
ecet 1 teáskanál
1 csipet
víz 0.5 dl
méz 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
tojásfehérje 5 db
cukor 15 ek
porcukor 4 ek
vaj 2 ek
csokoládé 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek