r
Nosalty Logó

Sült csokoládé fagylalt

Olaszné Anci
Sült csokoládé fagylalt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

766
Kalória
29.2g
Fehérje
117.3g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
118.3g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
103.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 3069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4532.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    473.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a sodót: a tojásokat szétválasztjuk, a tejet egy 2-3 számmal nagyobb lábasban feltesszük forrni.
  2. A tojássárgát a cukorral és a kakaóporral és a liszttel habosra keverjük, a tojásfehérjét habbá verjük.
  3. Ha a tej forr, visszaszedünk a kakaós masszához hőkiegyenlítés céljából, majd állandó keverés mellett, a forró tejhez keverjük.
  4. A felvert tojásfehérjéhez is visszaszedünk a masszából, majd szintén állandó keverés mellett, lazán beleforgatjük.
  5. Amint felforr, visszahűtés, aztán irány a hűtő!
  6. A piskóta hozzávalóiból a megadott méretű tepsiben piskótát sütünk.
  7. 3 x 3-ba vágjuk, így 9 db piskóta kockát kapunk.
  8. A tojáshabhoz a 7 db fehérjét, a cukorral kemény habbá verjük.
  9. Egy sütőlemezre helyezzük a 9 db piskóta kockát, 1-1 gombóc fagyit teszünk a közepére.
  10. A tojáshabot nyomózsákba töltjük, és csillagcsővel lentről kezdve, körkörösen beburkoljuk a fagyigombócokat, és előmelegített sütőbe tolva, rózsaszínűre sütjük.
  11. Tálaláskor a csokoládé sodóval körbelocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28

Egy tavaszi délután a barátainkat vártuk egy kis görbe hétvégére. Akkor gondoltam egy merészet, és kipróbáltam ezt a receptet, amit egyébként magam sem hittem, hogy működik. Nagyon sokszor szemezgettem vele, aztán egy barátnőmtől kapott videó végképp meggyőzött arról, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. A siker nem maradt el!

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek