Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csokoládé fagylalt

Sült csokoládé fagylalt
Sült csokoládé fagylalt
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tavaszi délután a barátainkat vártuk egy kis görbe hétvégére. Akkor gondoltam egy merészet, és kipróbáltam ezt a receptet, amit egyébként magam sem hittem, hogy működik. Nagyon sokszor szemezgettem vele, aztán egy barátnőmtől kapott videó végképp meggyőzött arról, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. A siker nem maradt el!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

ajánlat

Különböző ízű fagyival készíthető a megfelelő ízű vagy hozzá legjobban illő öntettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a sodót: a tojásokat szétválasztjuk, a tejet egy 2-3 számmal nagyobb lábasban feltesszük forrni.
  2. A tojássárgát a cukorral és a kakaóporral és a liszttel habosra keverjük, a tojásfehérjét habbá verjük.
  3. Ha a tej forr, visszaszedünk a kakaós masszához hőkiegyenlítés céljából, majd állandó keverés mellett, a forró tejhez keverjük.
  4. A felvert tojásfehérjéhez is visszaszedünk a masszából, majd szintén állandó keverés mellett, lazán beleforgatjük.
  5. Amint felforr, visszahűtés, aztán irány a hűtő!
  6. A piskóta hozzávalóiból a megadott méretű tepsiben piskótát sütünk.
  7. 3 x 3-ba vágjuk, így 9 db piskóta kockát kapunk.
  8. A tojáshabhoz a 7 db fehérjét, a cukorral kemény habbá verjük.
  9. Egy sütőlemezre helyezzük a 9 db piskóta kockát, 1-1 gombóc fagyit teszünk a közepére.
  10. A tojáshabot nyomózsákba töltjük, és csillagcsővel lentről kezdve, körkörösen beburkoljuk a fagyigombócokat, és előmelegített sütőbe tolva, rózsaszínűre sütjük.
  11. Tálaláskor a csokoládé sodóval körbelocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült fagyi, fagyi tojáshab burokban, piskótával sült csoki fagyi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2013-07-31 14:26

Kedves Császi és Fóka mester !
Sajnos nem jó a tejszínhab, mert másképpen viselkedik a sütőben hő hatására.
A tojáshabnak az a dolga, hogy körbe zárja a hideg fagyit, a sütőben megszárad,
ugyanakkor a fagyi hideg marad a belsejében.
Jó kísérletezést kívánok, üdvözlettel: Anci

766
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
tojásfehérje 7 db
cukor 21 dkg
tej 1 l
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
cukor 5 ek
csokoládé fagylalt 30 dkg