r
Nosalty Logó

Virslis-sajtos párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Virslis-sajtos párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 440 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    2919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, vagy ha fagyott volt, akkor felolvasztjuk, és kinyújtjuk, Lekenjük mustárral, majd 8 kb. egyforma darabra vágjuk.
  2. Lereszeljük a sajtot, és elosztjuk a négyzetek közepére. Az újhagymát megtisztítjuk, a fehér részét felkarikázzuk, és ezt is elosztjuk a négyzetekre. A virslit megmossuk, leszárítjuk, és ha koktélvirsli, akkor mindegyik négyzet közepére teszünk egyet, ha nem koktélvirsli, akkor két darabra vágunk egyet, és úgy osztjuk el.
  3. A négyzeteket kettéhajtjuk, és a széleit villával lenyomkodjuk körbe. A tetejét mindegyiknek bevágjuk két helyen. Sütőpapíros tepsibe tesszük a virslis párnákat, és az enyhén felvert tojással lekenjük.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Melegen is, és hidegen is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 10521
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Virslis-sajtos párna
Gonoszka1 428 recept

A hétvégén reggelire készítettem el ezt a finomságot, de vendégvárónak is remek. A mustár helyett lehet ketchupot vagy paradicsomszószt is használni, esetleg a mustár mellé is lehet ketchupot is kenni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 333 kalória van.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek