r
Nosalty Logó

Csáky rostélyos

Marcsisef
Csáky rostélyos
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1104
Kalória
44.7g
Fehérje
24.2g
Szénhidrát
90.4g
Zsír
284.2g
Víz
375.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 1104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 4411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A szalonnát kivesszük, félretesszük, A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezzel is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük a lecsót. (télen kész lecsót használhatunk).
  3. Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig sütjük, amíg besűrűsödik.
  4. A rostélyosokra a tölteléket( tojásoslecsót) egyenletesen elosztjuk, elkenjük, feltekerjük őket. és vékony zsineggel átkötözzük. A felgöngyölt, töltött, rostélyosokat 2 ek felhevített zsírban (minden oldalukat) elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban apróra vágott hagymát sütünk, ebbe vágjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beledarabolunk 1 db. paprikát,1 db. paradicsomot, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük, majd ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges sózzuk. Amikor már majdnem megfőtt, a rostélyosokat kivesszük a levéből, a zsineget lefejtjük róluk.
  5. A levet tejfölös habarással besűrítjük, a rostélyosokat visszatesszük a mártásba, és 5-10 perc alatt összefőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 150 p

Csáky Sándornak, a magyar konyhaművészet nagy ikonjának életét, munkásságát nem kívánom méltatni, azt már megtették sokan. A tanítványai által, a tiszteletére készített ételt én is megpróbáltam. Sikerült, azóta a család kedvence!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...