Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi tárkonyos húsgombócleves

Erdélyi tárkonyos húsgombócleves
Erdélyi tárkonyos húsgombócleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az erdélyi konyhát is. Ez a leves nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

A sűrítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük.
  2. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágjuk. (Ne nagyon vékonyra.)
  3. A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát és a zöldségeket, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük 1,2 l vízzel.
  4. Sózzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Kis lángon, félig lefedve 30 percet főzzük.
  5. A sűrítéshez valókat csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Egyet forralunk rajta.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 152 955
elküldve: 84
receptkönyvben: 2 372
elkészítve: 223/240
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócleves tárkonnyal, tejfölös húsgombócleves, erdélyi gombócleves

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

czral
czral Fri, 2018-05-11 11:06

Nagyszerű recept, remekül eltalált mennyiségekkel!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-01-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Botike
Botike Mon, 2015-05-25 08:26

Nagyon finom és egyszerű leves, ízlett az egész családnak.

b-n
b-n Tue, 2014-11-11 11:46

Ma ezt főztem. Ebből az adagból 18 gombóc lesz. Ecetet citrommal helyettesítettem. 2 zsemlét is elbírt volna, így pár kanál zsemlemorzsa kerül még a masszába, mert valahogy túl híg volt és nem állt össze. A végén még felengedtem vízzel.
Az íze fantasztikus! Felkerült a listánkra.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-11-17 21:25

Szia!
Bátran lehet variálni a hozzávalókat.
Sok mindentől függ,hogy miből mennyi kell(pl Tojás nagysága),így kell egy kis érzék,hogy jól belőjük a receptet.....
Örülök,hogy ízlett,annak meg végképp,hogy a listátokra is felkerült :)
Szép estét!Mercedes

rózsa1950
rózsa / rózsa1950 Tue, 2014-05-13 11:00

Isteni az eredmény! :-)
Én azért ettől kicsit eltérő módon készítem: csak egy mokkáskanálnyi pirospaprikát teszek, hiszen Erdélyben sem paprikáznak annyira intenzíven, mint a magyar konyhában; a savanyításhoz nem ecetet, hanem citromlét használok (esetleg étkezési citromsavat), aminek az íze jobban hasonlít az erdélyiek és moldvaiak által használt "bors"-hoz (búzakorpa erjesztésével készül és roppant ízletes és egészséges).
Kísérletező kedvűek, próbálkozzatok! Megéri D

andy75
andy75 / andy75 Thu, 2013-12-26 17:11

Szia!Ma elkészitettem a levesedet és isteni jó lett.Édesapám pedig nagyon válogatos igy nehéz neki jót fözni,de még neki is izlet.Sürün fogom az asztalra tenni.Ajálom mindenkinek:))köszi,hogy megosztottad.B.Ú.É.K.

enyediedit
enyediedit Wed, 2013-09-18 13:34

Én ma készítettem el, nagyon finom lett! Tettem még bele egy kis tarhonyát is sűrítének!

331
sertéscomb 25 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
fokhagyma 2 gerezd
1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 tk
1 tk
víz 1.5 l
tejföl 4 ek
finomliszt 1 púpozott ek
víz 0.5 dl
tárkonyecet 1 teáskanál
tárkony 2 ek