Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc leves kovászos uborka levéből

Húsgombóc leves kovászos uborka levéből
Húsgombóc leves kovászos uborka levéből
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy darab árva kovászos uborka úszkált a műanyag dobozban, amikor kinyitottam ebédidőben. Annyira jó illata volt a levének is, hogy nem volt szivem kiönteni. Persze emlékeztem arra, hogy  a Príma konyha 2008 októberi számában találtam egy receptet, és ez a kis maradék lé éppen kapóra jött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyú káposzta leve is alkalmas a leves elkészítéséhez!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér- és sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a kovászos uborka levével, 12-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  2. Közben a darált húst a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal összedolgozzuk, majd apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Amikor a leves forrni kezd, a gombócokat belerakjuk, 12-15 perc alatt megfőzzük.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 216
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

húsgombócos zöldségleves kovászos uborkalével, kovászos uborkalé újrahasznosítva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Fri, 2011-08-19 15:43

Azt hittem, csak én vagyok annyira zakkant, hogy felhasználom főzéshez a kovászos uborka levét. Örülök, hogy tévedtem :)). Én múltkor a zöldséget pároltam azzal, meg szójaszósszal, és nagyon különleges lett...

354
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
napraforgó olaj 3 ek
víz 5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 30 dkg
fűszerpaprika 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
kovászos uborka lé 10 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek