Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva

Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva
Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a tortában az a jó, hogy szinte mindenféle gyümölccsel variálható ,és a könnyed túrókrémmel maga a mennyország egy forró nyári délután. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd a lisztet lágy mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
  3. A tésztát egy kb. 18-20 cm-es tortakarikába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Túrós krém

  1. A pudingot két deci vízzel simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, kihűtjük az egészet.
  2. A túrót a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét. Ezután a már kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
  3. Egy deci vizet felrakunk a tűzhelyre melegedni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal. Miután kihűlt, ezt is a túrós-pudingos keverékhez adjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, lágy mozdulatokkal a túrós masszához forgatjuk. A kapott krémet a piskótára öntjük, és elsimítjuk a tortakarikában. Amíg a zselét elkészítjük, addig a tortát betesszük a hűtőbe kicsit állni.

Eperzselé

  1. A vizet feltesszük melegedni, és hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a zselatinpor. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal.
  2. Az epret feltesszük főni a cukorral. Ha nagyon darabos, akkor kézi botmixerrel pépesíthetjük az epret. Mikor az eper már feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, és ráöntjük az így elkészült zselét a tortára. Betesszük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
  3. A tortát tetszés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, fehér csokoládéval.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 271
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réku süti

Mióta szakács: 2019.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

425
tojás 1 db
cukor 2 dkg
finomliszt 2 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 3 dl
tehéntúró 25 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 0.5 db
fehér csokoládé 5 dkg
zselatin 10 g
víz 1 dl
habtejszín 500 ml
eper 12 dkg
cukor 6 ek
zselatin 5 g
víz 2 ek