r
Nosalty Logó

Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva

Réku süti
Epres túrós torta kis fehér csokival megbolondítva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

425
Kalória
9.4g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
132.7g
Víz
93.2g
Koleszterin
492.1mg
Élelmi rost
35.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 3391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Eperzselé

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1061.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 3391 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd a lisztet lágy mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
  3. A tésztát egy kb. 18-20 cm-es tortakarikába öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Túrós krém

  1. A pudingot két deci vízzel simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, kihűtjük az egészet.
  2. A túrót a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét. Ezután a már kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
  3. Egy deci vizet felrakunk a tűzhelyre melegedni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal. Miután kihűlt, ezt is a túrós-pudingos keverékhez adjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, lágy mozdulatokkal a túrós masszához forgatjuk. A kapott krémet a piskótára öntjük, és elsimítjuk a tortakarikában. Amíg a zselét elkészítjük, addig a tortát betesszük a hűtőbe kicsit állni.

Eperzselé

  1. A vizet feltesszük melegedni, és hozzáadjuk a zselatint. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a zselatinpor. Vigyázunk, hogy a víz ne forrjon fel a zselatinnal.
  2. Az epret feltesszük főni a cukorral. Ha nagyon darabos, akkor kézi botmixerrel pépesíthetjük az epret. Mikor az eper már feloldódott, hozzáadjuk a zselatint, és ráöntjük az így elkészült zselét a tortára. Betesszük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
  3. A tortát tetszés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, fehér csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ebben a tortában az a jó, hogy szinte mindenféle gyümölccsel variálható ,és a könnyed túrókrémmel maga a mennyország egy forró nyári délután. 

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...