r
Nosalty Logó

Málnás-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Málnás-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 7301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 914 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    390.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5619.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1891 micro
Összesen 7301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját a cukorral felverjük. Majd belekeverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  2. A masszát elosztjuk a gáztepsiben és egy kerek tortaformában.
  3. 180 fokon készre sütjük.

Túrós töltelék

  1. A túrót a tejjel robotgéppel elkeverjük.
  2. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, beledolgozzuk a túrókrémet, a citrom levét és reszelt héját.
  3. A hideg vízbe beletesszük a zselatint, és elkeverjük. Majd lassú tűzön feloldjuk állandó keverés mellett. Hozzáadunk először 3-4 evőkanál túrókrémet, majd belekeverjük a túrós krémbe.
  4. A tejszínt felverjük habnak, és ezt is beleforgatjuk óvatosan a krémbe.

Málnás töltelék

  1. A málnát a cukorral felfőzzük.
  2. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy 500 ml legyen.
  3. A pudingport elkeverjük tortazselével, hozzáadjuk a málnához, és folytonos keveréssel, kis lángon besűrítjük.
  4. Félretesszük hűlni, időnként keverjük meg.

Bevonat

  1. Egy kerek tálat kibélelünk alufóliával. A nagy piskótalapot feldaraboljuk, és kibéleljük vele a tálat. A túrós krém felét rákenjük a piskótára.
  2. A kerek piskótalapot félbevágjuk. Mindkét lap egyik oldalát megkenjük a málnás zselével. Az egyik lapot málnás felével rátesszük a túrókrémre. Rákenjük a túrókrém másik felét, majd rátesszük a másik málnás zselével megkent kerek lapot.
  3. Betesszük a hűtőbe (én egy éjszakára tettem be), majd tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, és rácsorgatjuk a forró vízben felolvasztott étbevonót.

Díszítés

  1. Elkészítjük a pipacsokat.
  2. A marcipánmasszát piros, zöld ételfestékkel, illetve kakaóporral színezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 503
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 24.

Receptkategóriák

Málnás-túrós torta
Tóth Bernadett 48 recept

Az interneten találtam ez a receptet. Én éttortabevonóval vontam be, igaz sajnos egy csomaggal terveztem, ez nem lett elég, így a torta alsó része tejcsokoládé-bevonatot kapott. A tetejére a pipacsokat én készítettem, a marcipánmasszát ételfestékkel színeztem.

Hozzávalók

Tészta

Túrós töltelék

Málnás töltelék

Bevonat

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek