Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-pisztáciakrémes pite

Epres-pisztáciakrémes pite
Epres-pisztáciakrémes pite
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na ez aztán tényleg olyan pite, mintha egy menő cukrászatból hozattuk volna. Mondjuk a munka is elég sok vele, de ha tudunk rá áldozni, akkor feltétlenül csináljuk meg, mert eszméletlen finom, ahogy a sok réteg és íz a végén egy kerek egészet alkot!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A pisztáciakrémhez

A cukrászkrémhez

Az eperhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A pitetésztát kinyújtjuk, és kivajazott/kilisztezett formába tesszük. A tetejét villával megszurkáljuk, majd 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Kivesszük, és félretesszük kicsit hűlni.

A pisztáciakrémhez

  1. A pisztáciát megőröljük, összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a puha vajat és a tojást, majd alaposan elkavarjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg kissé megdermed.
  2. A pisztáciás krémet az elősütött pitetésztában elkenjük, a tetejét megszórjuk a feldarabolt rebarbarával, majd sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A cukrászkrémhez

  1. A tejet egy lábosba öntjük, a kardamomokat a kés lapjával megroppantjuk, hozzáadjuk a tejhez, majd közepes lángon majdnem forrásig melegítjük.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd folyamatos keverés mellett a tojáshoz adagoljuk a tejet, és alaposan kikeverjük.
  3. Az egészet visszaöntjük az edénybe, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, és amint érezzük, hogy kezd besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről. A krémmel megkenjük a pite tetejét, majd hagyjuk picit hűlni.

Az eperhez

  1. Az epret felvágjuk, összekeverjük a reszelt gyömbérrel és a lime héjával, hagyjuk állni 10 percig, majd a kihűlt pitére halmozzuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: gourmet
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, rebarbarás pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
1 csipet
porcukor 65 g
finomliszt 250 g
vaj 150 g
tojássárgája 1 db
habtejszín 25 ml
pisztácia 100 g
cukor 100 g
1 csipet
vaj 100 g
tojás 1 db
rebarbara 1 közepes szár
tej 250 ml
zöld kardamom 3 db
cukor 35 g
étkezési keményítő 15 g
tojássárgája 2 db
eper 300 g
gyömbér 3 cm
lime héja 1 lime-ból nyert