Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-tejfölös lepény

Epres-tejfölös lepény
Epres-tejfölös lepény
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető sütemény, a durumliszt helyett lehet több finomlisztet használni, és a kókuszcukor helyett cukrot vagy egyéb más édesítőt hozzárakni.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból cipót gyúrunk, egy lágy tészta alakul ki. Hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük, a tészta állaga sokat nem fog változni.
  2. Ezért két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát, az alsó papírral együtt egy 24x24 cm-es sütőformába helyezzük.
  3. 170°C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük a tésztát, majd rászórjuk a darabolt epret, és a töltelékkel befedjük.
  4. Visszatolva a sütőbe, 180°C-on még kb. 30-35 percig sütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a felvert tojáshoz keverjük a tejfölt, cukrot, fahéjat, pudingport por alakban, és a tésztán lévő eperre öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Epres-tejfölös pite, gyümölcsös lepény, epres tejfölös süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

752
finomliszt 5 dkg
durumliszt 5 dkg
dió 10 dkg
kókuszcukor 6 dkg
vaj 8 dkg
sütőpor 1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 35 dkg
tojás 2 db
kókuszcukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 20 g
eper 50 dkg