r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós galette

Gizi
Epres-mogyorós galette
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1084
Kalória
17.1g
Fehérje
95.5g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
95g
Víz
104.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
50.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.2 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind)
  2. Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, legalább 30 percre. Ameddig a tészta a hűtőben pihen, el lehet készíteni a tölteléket.
  3. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen, nyújtsuk ki vékonyra, és vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört.(Én egy fedőt tettem a tésztára és azt vágtam körbe.)
  4. A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá az előzőleg felszeletelt epret. Ezután az üresen maradt tésztát hajtsuk rá a töltelékre.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat, és kenjük le felvert egész tojással.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.
  7. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk. Mogyoró helyett pl. diót is keverhetünk a töltelékbe.

Töltelék

  1. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, majd keverjük hozzá a darált mogyorót is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...