r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós galette

Gizi
Epres-mogyorós galette
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1084
Kalória
17.1g
Fehérje
95.5g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
95g
Víz
104.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
50.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.2 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 4334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind)
  2. Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, legalább 30 percre. Ameddig a tészta a hűtőben pihen, el lehet készíteni a tölteléket.
  3. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen, nyújtsuk ki vékonyra, és vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört.(Én egy fedőt tettem a tésztára és azt vágtam körbe.)
  4. A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá az előzőleg felszeletelt epret. Ezután az üresen maradt tésztát hajtsuk rá a töltelékre.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat, és kenjük le felvert egész tojással.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.
  7. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk. Mogyoró helyett pl. diót is keverhetünk a töltelékbe.

Töltelék

  1. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, majd keverjük hozzá a darált mogyorót is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek