Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres fehér csoki torta

Epres fehér csoki torta
Epres fehér csoki torta
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept apukámtól származik. Talán egy kis hiba van benne, és erre a gyermekeim hívták föl a figyelmem!
- Apa, kevés benne a csoki!
Mint ahogyan tapasztalhatjuk, még a gyerekek is eshetnek túlzásba! Pedig ez pont így kellemes!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 4 ek hideg vízzel felverjük. A cukrot és a sót hozzáadjuk, majd tovább verjük fél percig. Belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
  2. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  4. A tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokit.
  5. Kevergetjük, amíg elolvad, majd 4 órára hűtőbe tesszük. (1 nappal előre is elkészíthetjük.)
  6. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük.12-14 szép szemet félreteszünk díszítéshez, a többit szeletekre vágjuk.
  7. A fehér csokis tejszínt felverjük krémesre a 2 csomag habfixálóval. Három egyenlő részre osztjuk.
  8. Egy részét rákenjük a tortalapra, majd rárakjuk az eperszeleteket.
  9. Ezután rákenjük a következő részt, majd ráhelyezzük a másik tortalapot is.
  10. Ezután az egész tortát vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
  11. Ami a legvégén marad, azzal díszíthetjük nyomózsák segítségével.
  12. Rátesszük a díszítésre szánt epreket, és fehér csoki forgácsokat is szórunk rá. (zöldséghámozó segítségével)
  13. Majd hűtőbe rakjuk 2 órára, és kész!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 551
elküldve: 14
receptkönyvben: 706
elkészítve: 15/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehér csokis-tejszínes torta, epertorta fehér csokoládéval

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Sat, 2016-09-10 13:27

Csak a kremre volt szuksegem, egy szulinapi tortahoz, ezt valasztottam. Nem bantam meg, nagyon finom. Kis valtoztatas volt benne, tette bele egy fel kikapart vaniliat is. A massziv allag eleresese tenyleg egy kis turlelejatek, de megerte. Koszonom a recept feltolteset! :)

Control
Control Thu, 2013-06-20 00:07

Módosításokkal megcsináltam, és egy nap hűtés után ebben a hőségben nagyon finom lett. A fehér csokis tejszín, a rengeteg eperrel (ami ráfért:), + tejszínes puding, egészen más ízvilág mint a megszokott. Érdemes lesz más gyümölccsel is megpróbálni. Köszi a receptet!

Üdv: Éva

kriszta978
kriszta978 Thu, 2012-11-15 14:49

Szia!

Férjem szülinapjára csináltam,nagyon ízlett neki. Viszont én éreztem benne egy erős mellékízt,nem tudtam rájönni mi az, végül kiderült,hogy a habfixálótól lett műíze a krémnek.Legközelebb megpróbálom nélküle.

eperkeee
eperkeee Wed, 2012-07-18 14:57

Sajnos én a tésztájával nem voltam megelégedve,elég laposra sikerült,pedig követtem a recept minden egyes pontját. Mondjuk a keményítőt kihagytam belőle..lehet az volt az oka.. és nekem túl édes lett. De remélem a páromnak ízleni fog! ;) és a költség a sok csoki miatt szerintem inkább 2500 Ft.

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-05-28 14:40

Szia Nagyfőnök,
elkészült a tortád. Nagyon finom lett!
Hulalából csináltam. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sokáig tart felverni, de lehet, hogy ez nem a Hulala hibája, hanem rendes tejszínből is ennyi ideig tart a sok csoki miatt. Végül felverődött rendesen, jó kemény lett.
Elég tömény édesség, de annál finomabb. Apukádnak gratula!

bellerreni
bellerreni Fri, 2012-05-04 11:07

Kedves Big Boss!

Szeretném elkészíteni eme gyönyörűséget a férjem születésnapjára, de nem használok keményítőt. Fontos emiatt vennem egy dobozzal, vagy elhagyható, vagy esetleg mással helyettesíthető? Előre is nagyon köszönöm a választ.

Üdv:

Reni

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2012-05-04 20:30

Kedves Reni!
Sajnos én még nem helyettesítettem semmivel de ha mégis akkor talán liszttel helyettesíteném.
Akkor 12 dkg liszt összesen.
Ha különösebb oka nincs hogy ne keményítőt használj akkor érdemes venni egy dobozzal.
A pennybe nem drága.Más ételekhez is használható.
Üdv:Dénes

György Kornélia
György Kornélia Sun, 2012-04-08 17:44

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom és különleges, de az a problémám, hogy másnapra elfolyt a krém pedig nagyon kemény volt. Lehet kéne bele zselatin fix.

Reica
Reica Tue, 2011-08-23 18:55

Most fogom megcsinálni a párom szülinapjára, és fondant-tal fogom bevonni:)
Majd megírom, hogy sikerült, szorítsatok!

szeiferte
szeiferte Fri, 2011-06-17 08:18

Próbálta már valaki gyümölcs nélkül? Anélkül is fincsi lehet??

Katka83
Katka83 Fri, 2011-06-03 15:24

Kedves BigBoss!
Nagyon tetszik a recept és biztosan finom is,ezért ma megsütöm a férjemnek.A kérdésem annyi lenne,hogy a fehér csoki mennyiségében benne van a díszítésre szánt adag is,vagy azt nem kell beleszámolni?
Üdv:Katka

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2011-06-06 17:51

Szia Katka!
Bocsánat hogy most válaszolok,nem voltam gépközelben mostanában.
A díszítéshez plusz mennyiséget használtam.
Remélem ízleni fog.
Üdv:Dénes

timici
timici Wed, 2011-05-25 13:45

Kedves Big Boss!

A tejszínt Hulalával is helyettesíthetem?

Big Boss
Big Boss / Big Boss Wed, 2011-05-25 15:47

Hello Timici!
Próbálni lehet, de nem ajánlott!
A tejszín talán jobb, egészségesebb!
Üdv. Dénes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-29 18:48

Kedves Big Boss!

Ez nagyon fincsinek látszik, és már most,hmmm ,jaj de ennék egy szelettel :-)))
Annyira na igen itt a keresett szó: Csábító!!!!!:-)))))))))))))))
Elmentve és elkészítésre besorolva,köszönöm, de nagyon:-))))))
Szép hétvégét Nektek!
Éva-Anyóca

Jafar
Jafar Fri, 2011-04-29 12:58

Nagyon guszta! :)))
Szerintem 0.5 liter tejszínt akartál írni! Köszi a receptet!Megsütöm!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2011-04-29 12:43

Jahajjjjjjjj............ :-)
Nem vagyok krémes párti, de ez egyszerű és gyönyörű.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-04-29 15:30

Szia Eszter!Ez nem olyan mint a margarinnal kikevert krém...azt mi sem szeretjük.Ez tejszín és csoki.Nem túl édes.Üdv:Dénes

629
tojás 4 db
cukor 15 dkg
1 csipet
finomliszt 6 dkg
étkezési keményítő 6 dkg
sütőpor 0.5 tk
fehér csokoládé 35 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
eper 0.5 kg
víz 4 evőkanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál