Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázsos csokitorta Gonoszka konyhájából

Grillázsos csokitorta Gonoszka konyhájából
Grillázsos csokitorta Gonoszka konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Dorina unokahúgom 19.-ik születésnapjára készítettem. Nagyon finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 396 kalória van.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krémhez

Grillázshoz

ajánlat

Tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat felolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. Közben a cukorral a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet több részletben a folyékony vajjal felváltva.
  3. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon kb: 40 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült tortalapot rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Közben 5 dl tejet felteszünk a tűzre. 2 dl tejben csomómentesre keverjük a 2 csomag étcsokoládés pudingport és 20 dkg cukrot. Ha a tej felforrt, akkor belecsorgatjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük.
  2. Közben a 20 dkg étcsokoládét is felolvasztjuk gőz fölött. Az elkészült pudinghoz rögtön hozzákeverjük az olvadt csokoládét. Alaposan kikeverjük, és teljesen kihűtjük.
  3. A kihűlt pudingot egy mélyebb tálba tesszük, és 3-4 részletben hozzákeverjük a puha vajat, majd kihabosítjuk.

Grillázshoz

  1. Közben egy lábosban a diót és a cukrot karamellizáljuk kevergetve. Ha elkészült, akkor sütőpapírra öntjük, és a fakanállal ellapogatjuk, Kihűtjük.
  2. A kihűlt grillázst darabokra törjük, és ledaráljuk.
  3. Egy maroknyit félreteszünk a torta tetejére, a többit belekeverjük a krémbe.
  4. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk. Megkenjük a tortalapokat a krémmel, majd a tortát kívülről is bevonjuk. A tetejére szórjuk a félretett darált grillázst.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Szeletelve tálaljuk ezt a csupacsoki finomságot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 768
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, csokitorta grillázzsal, csokikrémes csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

914
tojás 8 db
finomliszt 22 dkg
cukor 24 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 12 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
csokoládés pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
étcsokoládé 20 dkg
cukor 20 dkg
vaj 25 dkg
dió 15 dkg
cukor 15 dkg