r
Nosalty Logó

Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    30106 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15061.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    10702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1804.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    3890 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    180635 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 3439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7015 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben elkészítjük a fűszeres paradicsomszószt: turmixgépbe tesszük az aprított vöröshagymát, a 4-5 gerezd fokhagymát, a fűszerkeveréket, sót, borsot, majd felöntjük a paradicsomszósszal, egy kis vízzel, és simára turmixoljuk. A következő lépés, hogy a sült csirkét falatnyi darabokra tépkedjük, a juhsajtot lereszeljük, a jalapenot és a mozzarellát felkarikázzuk, illetve a többi hozzávalót is előkészítjük.
  2. A paradicsomszósz 1/4-ét egy magas falú hőálló tepsibe öntjük. A tortillalapokat egyenként átkenjük 1-2 evőkanál szósszal. Mind a 6 tortillalap egyik szélére sültcsirke-darabokat halmozunk, arányosan elosztva. Erre jöhet 2-3 evőkanál tejföl, egy marék reszelt sajt, néhány karika jalapeno és ízlés szerint korianderzöld.
  3. A tortillákat, mint a palacsintát (lehetőleg szorosan) feltekerjük, és a paradicsomszószba helyezzük, közvetlenül egymás mellé. A tetejükre öntjük a maradék paradicsomszószt, és elegyengetjük. Ráhalmozzuk a felkarikázott mozzarellát, és megszórjuk gazdagon reszelt juhsajttal.
  4. Előmelegített 200-220 fokos sütőben 25-30 perig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad, és ropogósra pirul.
  5. Melegen tálaljuk tejföllel, chilivel és korianderrel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 16.

Receptkategóriák

Enchilada, a csirkehússal töltött mexikói palacsinta
Gerzsenyi Flóra 420 recept

Az enchilada egy mexikói étel, mely töltött kukoricatortillából áll, amit gazdag szósszal vonnak be. A tortillalapok friss és változatos összetevőkkel tölthetőek meg, beleértve a húsokat, sajtokat, babot, burgonyát, zöldségeket vagy ezek kombinációját. Enchilada nélkül nincs igazi mexikói lakoma! Mi tépett csirkehússal, tejföllel, sajttal töltjük meg, fűszeres paradicsomszósszal öntjük nyakon, és jó adag sajttal megszórva, 30 perc alatt összesütjük. Házi készítésű tortillával lenne igazán klasszikus, de mi most boltit használtunk, az egyszerűség kedvéért. Ez a recept gyors és praktikus, hétköznapokra tökéletes. Sokféleképpen variálható, és szuper laktató. Maradék csirkehússal 20 perc alatt megvagyunk vele, sütés közben pedig egy kevés friss guacamolét vagy salátát is összedobhatunk mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...