r
Nosalty Logó

Csirkés quesadilla Audrey-tól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Csirkés quesadilla Audrey-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1445 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    377 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 1445 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2914 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1992 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    3298 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2129 micro
Összesen 2893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke darabokat az olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük római köménnyel, kevés őrölt chilivel, fokhagymával.
  2. Amikor már kifehéredik és van egy kis színe, öntünk rá egy kevés (kb 1 dl) vizet. Puhára pároljuk, közben ha kell, még önthetünk alá vizet, de ügyeljünk, hogy a végén ne maradjon már alatta.
  3. Végül adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, újhagymát, majd a babot, egy kicsit melegítsük, forgassuk össze azokkal is kb. 1-2 perc alatt, és kész is a töltelék.
  4. Mindegyik tortilla lap egyik oldalát kissé pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  5. Fordítsuk meg az egyiket és tegyük rá a reszelt sajt negyedét, ráhalmozzuk a töltelék felét végül jöhet megint negyed adag sajt. A sajt tartja össze az egészet. :)
  6. Ahogy elkezd olvadni a sajt, ráborítunk egy tortilla lapot úgy, hogy az elősütött fele kerüljön a töltelékre és fordítsuk meg: ráteszünk egy nagy lapos tányért, azt fogva szépen fejre állítjuk, megfordítjuk az egészet, majd a tányérról visszacsúsztatjuk a serpenyőbe (így a quasedilla még sületlen fele kerül alulra). Kicsit pirítsuk még és kész is.
  7. Mindezt megismételjük a maradék hozzávalókkal, így lesz két quasedilla, fejenként egy-egy. 6 cikkre vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé salsa-t vagy avokádó krémet (guacamole-t).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 58504
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 25.

Ajánló

Készíthetjük akár aprított vagy darált pulyka, sertés vagy marhahúsból is. Én leginkább a csirkét választom, mert az készül el a leggyorsabban.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Számomra a mexikói konyha elengedhetetlen fűszere a római kömény, ami nálunk még kissé újdonság, pedig a bors után a második leggyakrabban használt fűszer a világon. Legtöbbet a mexikói, arab, indiai és török konyha használja. Nagyon sok fűszerkeverékben megtalálható, nálunk talán leginkább a chilis bab porokban ismerhető fel, az adja jellegzetes ízét. Többnyire egészben, de néhol őrölt formában is kapható. Ha valaki csak egészhez jut hozzá, mozsárban össze tudja törni. Bár a quesadilla-t bármivel tölthetjük, rengeteg variációja létezik már, de ettől a fűszertől lesz a quesadilla igazi mexikói, illetve a babtól.

Hozzászólások

nikcy

Hát ez isteni volt :-). Köszi a receptet,a forgatás kicsit nehèzkesen ment de az íze kárpótolt mindent :-)

Audrey

Kedves egészségedre, örülök, hogy ízlett! :) Hálás köszönet a visszajelzésedért! Ha problémát okozott a forgatás, akkor kipróbálhatod úgy legközelebb, hogy csak egy lappal csinálod, amit félbehajtasz. Ilyenkor a lap egyik el?pirított felére fele annyi tölteléket tegyél és arra hajtsd rá a lap másik felét. Megfordítani ezt is érdemes, de egyszer?bb talán.

nikcy

ez jó ötlet köszi :-) tuti,hogy rövidesen csinálok mèg!

Ancsika71

Jól hangzik, én is csípem az ilyen kaját. A babot nem értem, mármint,h hogy milyen formában kerül bele? mit?l puhul meg?

Audrey

Kedves Ancsika! Valóban az összetev?knél nem egyértelm?: konzervbab (vörös) kerül bele. Megpróbálom javítani, köszönöm az észrevételt!

vacakvucli

Hetek óta terveztem, hogy elkészítem ezt az ételt, kicsit tartottam a meg kell fordítani részt?l. Az eredmény rendkívül jó lett és a forgatás nagyon egyszer? ha két tányérral csinálom :) Köszönöm a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?