Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés quesadilla Audrey-tól

Csirkés quesadilla Audrey-tól
Csirkés quesadilla Audrey-tól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a mexikói konyha elengedhetetlen fűszere a római kömény, ami nálunk még kissé újdonság, pedig a bors után a második leggyakrabban használt fűszer a világon. Legtöbbet a mexikói, arab, indiai és török konyha használja. Nagyon sok fűszerkeverékben megtalálható, nálunk talán leginkább a chilis bab porokban ismerhető fel, az adja jellegzetes ízét. Többnyire egészben, de néhol őrölt formában is kapható. Ha valaki csak egészhez jut hozzá, mozsárban össze tudja törni.
Bár a quesadilla-t bármivel tölthetjük, rengeteg variációja létezik már, de ettől a fűszertől lesz a quesadilla igazi mexikói, illetve a babtól.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Készíthetjük akár aprított vagy darált pulyka, sertés vagy marhahúsból is. Én leginkább a csirkét választom, mert az készül el a leggyorsabban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke darabokat az olívaolajon elkezdjük pirítani. Közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük római köménnyel, kevés őrölt chilivel, fokhagymával.
  2. Amikor már kifehéredik és van egy kis színe, öntünk rá egy kevés (kb 1 dl) vizet. Puhára pároljuk, közben ha kell, még önthetünk alá vizet, de ügyeljünk, hogy a végén ne maradjon már alatta.
  3. Végül adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, újhagymát, majd a babot, egy kicsit melegítsük, forgassuk össze azokkal is kb. 1-2 perc alatt, és kész is a töltelék.
  4. Mindegyik tortilla lap egyik oldalát kissé pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  5. Fordítsuk meg az egyiket és tegyük rá a reszelt sajt negyedét, ráhalmozzuk a töltelék felét végül jöhet megint negyed adag sajt. A sajt tartja össze az egészet. :)
  6. Ahogy elkezd olvadni a sajt, ráborítunk egy tortilla lapot úgy, hogy az elősütött fele kerüljön a töltelékre és fordítsuk meg: ráteszünk egy nagy lapos tányért, azt fogva szépen fejre állítjuk, megfordítjuk az egészet, majd a tányérról visszacsúsztatjuk a serpenyőbe (így a quasedilla még sületlen fele kerül alulra). Kicsit pirítsuk még és kész is.
  7. Mindezt megismételjük a maradék hozzávalókkal, így lesz két quasedilla, fejenként egy-egy. 6 cikkre vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé salsa-t vagy avokádó krémet (guacamole-t).
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 45 031
elküldve: 6
receptkönyvben: 492
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
70 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos quasedilla, mexikói quasedilla, csirkés-babos quasedilla

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vacakvucli
vacakvucli Fri, 2015-06-12 00:39

Hetek óta terveztem, hogy elkészítem ezt az ételt, kicsit tartottam a meg kell fordítani résztől. Az eredmény rendkívül jó lett és a forgatás nagyon egyszerű ha két tányérral csinálom :) Köszönöm a receptet

Ancsika71
Ancsika71 Sun, 2014-08-31 00:20

Jól hangzik, én is csípem az ilyen kaját. A babot nem értem, mármint,h hogy milyen formában kerül bele? mitől puhul meg?

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-08-31 15:16

Kedves Ancsika! Valóban az összetevőknél nem egyértelmű: konzervbab (vörös) kerül bele. Megpróbálom javítani, köszönöm az észrevételt!

nikcy
nikcy Mon, 2014-06-23 14:18

ez jó ötlet köszi :-) tuti,hogy rövidesen csinálok mèg!

nikcy
nikcy Mon, 2014-06-23 13:00

Hát ez isteni volt :-). Köszi a receptet,a forgatás kicsit nehèzkesen ment de az íze kárpótolt mindent :-)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-06-23 14:08

Kedves egészségedre, örülök, hogy ízlett! :) Hálás köszönet a visszajelzésedért!
Ha problémát okozott a forgatás, akkor kipróbálhatod úgy legközelebb, hogy csak egy lappal csinálod, amit félbehajtasz. Ilyenkor a lap egyik előpirított felére fele annyi tölteléket tegyél és arra hajtsd rá a lap másik felét. Megfordítani ezt is érdemes, de egyszerűbb talán.

1444
tortilla lap 4 db
csirkemell filé 0.5 db
vörösbab 40 dkg
sajt 20 dkg
paradicsom 2 kis db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
újhagyma 3 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
római kömény 1 teáskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1 dl