r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-karfiol serpenyő joghurtos dippel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csicseriborsó-karfiol serpenyő joghurtos dippel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 978 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 55 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 246 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2759 micro
Összesen 978 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd a paradicsomot kockákra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, esetleg kisebb darabokra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és meg-megkevergetve kb. 5 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, gyömbért és 2 ek. curry port, és további 5 percig sütjük.
  4. Közben a diphez a joghurtot elkeverjük a maradék curry porral, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A paradicsomot és az újhagymát a karfiolhoz adjuk, elkeverjük, és kb. 1 percig tovább sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. A joghurtos dippel leöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3554
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy nagyon egyszerű és finom húsmentes étel.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek