r
Nosalty Logó

Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Spárga spenóttal, sonkával, sajtszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3072.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    951 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    11054 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23314 micro
Összesen 1016 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6144.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    953 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    22109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46628 micro
Összesen 2036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a spenótot.
  2. Közben meghámozzuk, megmossuk a spárgát, feltesszük hideg vízben főzni, hozzáadjuk a fél hagymát, az egész borsot, a 1/2 citrom levét, a fél kanál vajat (ha zöld spárgánk van, azt nem kell hámoznunk), és kb. 25-30 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk a lében állni tálalásig.
  3. Felaprítjuk a fél hagymát.
  4. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a pinoli fenyőmagot, egyet keverünk rajta, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot.
  6. Sózzuk, borsozzuk, 8-10 perc alatt készre pároljuk, néha megkeverjük, ha kész, lehúzzuk a lángról.
  7. Közben a sajtszószhoz egy közepes serpenyőben felhevítünk 2 ekvajat, hozzáadjuk a lisztet, folytonosan keverjük, mikor pirulni kezd, lehúzzuk a lángról, hozzáadunk 2 merőkanállal a spárgaléből (ha túl sűrű, még eggyel hozzáadunk), és habverővel csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és 5 percig forraljuk, közben keverjük.
  8. majd hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük, majd jön a reszelt sajt, keverjük, és a legvégén a maradék citrom levét adjuk hozzá és egy kevés szerecsendiót reszelünk rá, 1-2 percig forraljuk, majd tálkába töltjük.
  9. A maradék vajat egy kis serpenyőben feltesszük olvadni.
  10. Közben a spárgát, spenótot és a sonkát a tányérokra rakjuk, a spárgát és a spenótot meghintjük bőven parmezán sajttal, majd mikor a vajunk pirulni kezd, nyakon öntjük vele a spárgát.
  11. A kész sajtszósszal és friss kenyérrel (nálam gluténmentes) tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6772
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Ajánló

Picit több időt igényel a konyhában ez a recept, nem rohanós napokra. Mellé finom, hűtött fehérbor illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet egy zöldséges szakácskönyvből halásztam elő, a sajtszósz fogott meg leginkább. A spárga főzésén változtattam, az eredeti receptben sózott, cukros vízben kellett volna megfőzni, én így tanultam ahogy leírtam, és nagyon finom, én csak így főzöm a spárgát. A spenótot is a régi bevált receptem szerint készítettem el. Mellé a sonka és a sajtszósz nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

13 magyaros leves, amitől paprikabajszod lesz

A magyar konyha igen sokszínű, eggy valami azonban szinte minden ételére jellemző: a paprika mértékeket nem ismerő használata. Az alábbi leveseken is mind meglátszik, hogy magyarosak, hisz' piros fűszerbajusz marad kanalazásuk után az ajkakon.

Nosalty

További cikkek

Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!