Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Shakshuka Petrától

Shakshuka Petrától
Shakshuka Petrától
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója. Némi túlzással ugyan, de így jellemezhetjük. A közel-keleti országok közkedvelt reggelije és/vagy vacsorája. És most már a miénk is. :) Könnyen, gyorsan elkészíthető, rendkívül ízletes és laktató.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymákat, paradicsomot, kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
  2. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomokat, kaliforniai paprikát, néhány percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Így főzzük 10 percig.
  4. Ezután ráütjük a tojásokat. Lefedve főzzük. Mikor a fehérje már szépen kifehéredett, ekkor a sárgája tükörtojás állagú. Ha valaki főtt tojásosabb állagot szeretne, főzze tovább még néhány percig.
  5. Levesszük a tűzről, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 267
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

petra1019

Mióta szakács: 2014.05.01.
8 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Shakshuka a keleti reggeli és/vagy vacsi, közel-keleti lecsó, zöldséges ragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
sűrített paradicsom 5 dkg
0 ízlés szerint
római kömény 2 csipet
bors 1 csipet
chili 0 ízlés szerint
tojás 3 db
petrezselyem 1 csokor