Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós zöldborsó

Juhtúrós zöldborsó
Juhtúrós zöldborsó
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató egytálétel. Az unokáim kissé levesesebbre szeretik, mint én, nekik több tejfölt teszek hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  4. A petrezselymet finomra vágjuk.
  5. A szalonnát kisütjük, majd megfuttatjuk rajta a reszelt hagymát. Rádobjuk a zöldborsót és puhára pároljuk fedő alatt, kislángon. Ha kell, kevés vizet adunk hozzá (főleg, ha frisen fejtett borsóból készítjük).
  6. A tejszínbe elkeverjük a juhtúrót és ráöntjük a puha borsóra. Ezzel csak összeforraljuk, nem főzzük. A végén belekeverjük a petrezselymet.
  7. Ha kell, utánasózzuk, de nem valószínű, mert a szalonna és a juhtúró sós.
  8. A tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a borsó tetejére téve tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-juhtúrós borsó, szalonnás zöldborsó, tejfölös-juhtúrós zöldborsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

590
zöldborsó 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
császárszalonna 5 dkg
juhtúró 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 1 dl
főtt tojás 2 db