r
Nosalty Logó

Juhtúrós zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Juhtúrós zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6419 micro
Összesen 585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    4106 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12837 micro
Összesen 1170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük.
  2. A szalonnát felkockázzuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  4. A petrezselymet finomra vágjuk.
  5. A szalonnát kisütjük, majd megfuttatjuk rajta a reszelt hagymát. Rádobjuk a zöldborsót és puhára pároljuk fedő alatt, kislángon. Ha kell, kevés vizet adunk hozzá (főleg, ha frisen fejtett borsóból készítjük).
  6. A tejszínbe elkeverjük a juhtúrót és ráöntjük a puha borsóra. Ezzel csak összeforraljuk, nem főzzük. A végén belekeverjük a petrezselymet.
  7. Ha kell, utánasózzuk, de nem valószínű, mert a szalonna és a juhtúró sós.
  8. A tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk és a borsó tetejére téve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1813
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós zöldborsó
8zsuzsa8 210 recept

Laktató egytálétel. Az unokáim kissé levesesebbre szeretik, mint én, nekik több tejfölt teszek hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...