Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Leírás

A mexikói földicseresznye nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de a kettő különbözik. A Mexikóban és Guatemalában híres zöldséget eszik nyersen, savanyítva, vagy szósznak elkészítve. A mexikói salsa verde egyik elengedhetetlen alapja. Felhasználás előtt alaposan mossuk le langyos folyó vízzel mert héján szappanos jellegű viaszos réteg van van.

Tomatillo (mexikói földicseresznye)
32
Kalória
1g
Fehérje
5.8g
Szénhidrát
1g
Zsír
91.6g
Víz
-
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.9g
Cukor

100 g Tomatillo (mexikói földicseresznye)

fehérjetartalom

0.96 g

zsírtartalom

0.711 g

szénhidráttartalom

5.84 g

víztartalom

91.63 g

gramm tomatillo (mexikói földicseresznye)?

Top ásványi anyagok

Foszfor

39 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

7 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

11.7 mg

Kolin

7.6 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.139 g

egyszeresen telített zsírsav

0.155 g

többszörösen telített zsírsav

0.417 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

0.62 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.153 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

3.93 g

víz

91.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.044 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.035 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

7 µg

Kolin

7.6 mg

Alfa-karotin

10 µg

Béta-karotin

63 µg

Lutein+zeaxantin

467 µg

E vitamin

0.38 mg

K vitamin

10.1 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

11.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

14 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Nem sima víz, nem bolti gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít, hogy hidratáltak maradjunk!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.