Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Leírás

A mexikói földicseresznye nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de a kettő különbözik. A Mexikóban és Guatemalában híres zöldséget eszik nyersen, savanyítva, vagy szósznak elkészítve. A mexikói salsa verde egyik elengedhetetlen alapja. Felhasználás előtt alaposan mossuk le langyos folyó vízzel mert héján szappanos jellegű viaszos réteg van van.

Mikor vegyem

Természetes környezetében a nyári hónapokban szüretelik, de egész évben elérhető különleges boltokban.;

hogyan tároljam

Hűtőben, újság papírba vagy papírzacskóba csomagolva. Ha küldő héja még fedi a gyümölcsöt, nincs szükség hűtőre.

100g Tomatillo (mexikói földicseresznye)

fehérjetartalom

0.96 g

zsírtartalom

0.711 g

szénhidráttartalom

5.84 g

víztartalom

91.63 g

Hány kalória

gramm

tomatillo (mexikói földicseresznye)?

Top ásványi anyagok

Foszfor

39 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

7 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

11.7 mg

Kolin

7.6 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.139 g

egyszeresen telített zsírsav

0.155 g

többszörösen telített zsírsav

0.417 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

0.62 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.153 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

3.93 g

víz

91.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.044 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.035 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

7 µg

Kolin

7.6 mg

Alfa-karotin

10 µg

Béta-karotin

63 µg

Lutein+zeaxantin

467 µg

E vitamin

0.38 mg

K vitamin

10.1 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

11.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.