Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotikus kacsa

Egzotikus kacsa
Egzotikus kacsa
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor kínait eszünk, mindig rendelünk egzotikus kacsát. A hétvégén szerettük volna otthon is elkészíteni, de csak egy videót találtunk róla az interneten (még angol oldalakon sem volt recept róla :( ), és csak a hozzávalók voltak feltüntetve, a mennyiség nem. Így a szezámmagos csirke tésztáját vettük alapul, a többit pedig ízlésünk szerint találtuk ki. Az eredmény tökéletes, megéri elkészíteni. :)

hozzávalók / 2 adag

Tészta:

Húspác:

Szósz:

Sűrítéshez:

Sütés:

ajánlat

Köretként kukoricás rizst vagy kínai pirított tésztát tálaljunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát keverünk, kicsit sűrűbbnek kell lennie.
  2. Hagyjuk állni, míg a húst bepácoljuk.

Húspác:

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk a hozzávalókkal.
  2. Egy fél órát hagyjuk állni, hogy jól átjárja a pác.
  3. Ezután jól összeforgatjuk a húst és a sűrű masszát.
  4. Bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy hőálló tálba kiszedjük.

Szósz:

  1. A szósz hozzávalóit, szintén összekeverjük egy kis tálba.
  2. Miután kisütöttük a húst, a szószt felforraljuk egy edényben.
  3. Ha már forr, beleforgatjuk a bundás húsokat, majd a vízzel elkevert étkezési keményítőt rálocsoljuk a szójaszószos húsra. Azért kell így besűríteni, mert először a hús felszívja a forró mézes-szójaszószt (jobban rátapad), majd a rálocsolt keményítős víztől szép fényes és ragacsos lesz. :)

Sűrítéshez:

  1. A vizet és az étkezési keményítőt összekeverjük egy kis tálba. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy folyékony legyen.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 18 059
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Butterfly

Mióta szakács: 2013.10.06.
1 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres hús, kínai kacsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3112
finomliszt 6 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
szódabikarbóna 2 tk
tojás 2 db
szezámolaj 2 ek
víz 2 dl
1 csipet
kacsamell 2 közepes db
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szezámolaj 2 ek
félszáraz fehérbor 1 dl
cukor 1 csapott ek
szójaszósz 100 ml
méz 2 ek
1 csipet
balzsamecet 2 tk
víz 80 ml
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 5 dl