Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai narancsos csirke

Kínai narancsos csirke
Kínai narancsos csirke
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szabadidőmben szeretek új receptek után kutatni a gasztro blogokon. Ezt a narancsos csirkét a Dolce Vita blogon találtam, és azonnal tudtam, hogy egyszer el fogom készíteni. A hétvégén valami keleties ízvilágú ebédre vágytam, ezért eljött az alkalom a kipróbálásra. Egy picit változtattam a mennyiségeken, és a konyhában fellelhető alapanyagokhoz igazítottam, és egy finom, kellően édes-csípős ízvilágú ebéd lett belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

páchoz

narancsos csirke

Sütőzsiradék

narancsos csirke

ajánlat

Szórhatunk a tetejére szezámmagot, úgy még finomabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A szójaszószt összekeverjük az olívaolajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és a csirkemell csíkokat legalább fél órán keresztül pácoljuk ebben a keverékben.
  2. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a kifacsart levét. Sóval, gyömbérporral és csilivel ízesítjük, és pár perc alatt összefőzzük. Egy viszonylag híg mártás kapunk majd így, amit a húsról rákerülő étkezési keményítő fog besűríteni.
  3. A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben, majd bő olajban kisütjük. Egy tányérba papírszalvétát teszünk, és erre szedjük a megsült húsokat, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla.
  4. A megsült húsokat a paradicsomos-narancsos mártáshoz keverjük, és 2-3 perc alatt összefőzzük. A húson lévő keményítős bunda kellően besűríti a mártást.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 950
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

csorbaviki

Mióta szakács: 2016.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-csípős csirke, narancsos csirke, chilis narancsos csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ujvárossy Ábel
Ujvárossy Ábel Sun, 2018-07-22 13:06

Szia!

Tetszett a recept, én tettem hozzá egy kis cukrot, mert a paradicsomtól kicsit savanyú volt a mártás.

738
csirkemell filé 50 dkg
szójaszósz 100 ml
olívaolaj 3 ek
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
étkezési keményítő 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 14 dkg
víz 3 dl
gyömbérpor 1 teáskanál
1 teáskanál
chilipehely 1 teáskanál
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 2 narancsból nyert