Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egybesült karaj gombával

Egybesült karaj gombával
Egybesült karaj gombával
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A városi sütőket nem egész állatkák sütésére tervezték, ezért nálunk vastagkaraj pecsenye készül az év utolsó napján. Ez a mi újévi szerencsehozó malackánk!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A hús mellé tehetünk más zöldségeket is: hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát. Ecetes vagy majonézes kumplisalátával tálalva nagyszerű. A maradékot másnap akár hidegen frissen szeletelt zöldségekkel, kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt mossuk, hártyázzuk le, de az esetleges zsírosabb részeket hagyjuk rajta.
  2. A szalonna felét fél centis szeletekre vágjuk, és hosszában csíkozzuk, a többit vékonyan szeljük.
  3. Éles késsel egyenlő távolságokra készítsünk lyukakat a húsba, ide tűzdeljük be a szalonnacsíkokat. A szeleteket pedig fektessük egy jénai tál aljára.
  4. A húst sózzuk, majd dörzsöljük be a fűszerekből készített keverékkel, és helyezzük a tálba.
  5. A gombát tisztítsuk meg, de ne szeleteljük, csak válasszuk ketté a kalapját és a szárát. Rakjuk körbe vele a húst.
  6. Öntsünk az egész alá egy deci vizet, locsoljuk meg olívaolajjal, és még egyszer sózzuk, borsozzuk.
  7. Alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig, közben minimum kétszer locsoljuk meg a levével.
  8. Ha megsült, vegyük ki mellőle a gombákat, és takarás nélkül magasabb hőfokon pirítsuk meg a tetejét.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24x5 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 23 630
elküldve: 12
receptkönyvben: 290
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
272 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült karaj, sült sertéshús, gombával sült sertéskaraj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TunyaCsáp
TunyaCsáp / TunyaCsáp Sat, 2013-01-05 14:14

Nekem 45 perc sütés után nem sült át rendesen, pedig mindent úgy csináltam ahogy le volt írva. De egy szó mint száz, nagyon finom lett.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2013-01-16 12:17

Az én sütőm bivaly erős, ezért sokszor túl is sütök dolgokat, főleg a sütikre kell nagyon figyelnem. Remélem, azért nem kellett sokat várni a végeredményre...Üdv, Gréti

687
sertés rövidkaraj 1 kg
csiperkegomba 8 nagy db
füstölt szalonna 25 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
olívaolaj 1 dl