Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns spanyol sült oldalas

Pikáns spanyol sült oldalas
Pikáns spanyol sült oldalas
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap régi barátaim hívtak meg egy borkóstolóra, mivel vinotékát nyitottak, és fő profiljuk a tokaji borok. Elkóstolgattam a boreceteket, és annyira megtetszett ez az aszúból készült balzsamecet, hogy muszáj volt azonnal valamibe belevarázsolnom. Férjem pedig azt kérte, hogy ha oldalast sütök, ne hétköznapi ízesítéssel tegyem. Kerestem egy nagyjából tetsző receptet, és elkezdtem kevergetni, kóstolgatni mindenfélét. Ez jött ki belőle, meg amit itthon találtam. Családomnak és nekem is tetszett.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oladalast felvágjuk a csont mellett, a csülköt is hasonló méretű szeletekre vágjuk.
  2. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel megszórjuk.
  3. A páchoz valókat összekeverjük, és a húsra öntjük. Mellé tesszük a fokhagymát héjában és a szélesebb csíkokra felszeletelt lilahagymát. 
  4. Alufóliával lefedjük, és 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen kb. 2 órára.
  5. Ezt követően a fóliát eltávolítjuk, 150 fokra állítjuk a sütőt, és a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. Mikor a második oldalt kezdjük pirítani, a hús tetejére teszünk még egy kevés alma-narancs lekvárt.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  7. A megmaradt szaftról a zsírt lekanalazzuk, beletekerjük még egy fél citrom levét, és a megmaradt hagymás fűszeres szaftot botmixerrel besűrítjük, a húsra locsoljuk.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 933
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns oldalas, lekváros balzsamecetes sült oldalas, pácolt sertés mustáros balzsamecettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
sertésoldalas 50 dkg
sertéscsülök 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
narancslé 1.5 dl
citrom 0.5 db
méz 1 ek
balzsamecet 1 ek
worcestershire-szósz 2 ek
mustár 1 tk
chiliolaj 1 ek
kakukkfű 1 tk
lekvár/ dzsem 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
lila hagyma 2 közepes fej
sertészsír 2 ek