r
Nosalty Logó

Nyolc órás pulyka

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Nyolc órás pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1581 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 395 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1581 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 100 ºC-ra. A húst a hártyáktól, inaktól, zsírtól megszabadítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és erős lángon körbepirítjuk a filét. Ezután tepsire helyezzük, és ekkor 70 ºC-ra visszavéve a hőmérsékletet, a sütőbe tesszük.
  3. 6 órán át 70 ºC-on sütjük (alul-felül álláson), majd 80 ºC-ra váltunk és még 120 percet várunk türelmesen, míg elkészül a pulyka.
  • Sütés ideje: 480 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 44019
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alacsony hőfokon sütés módszerét régóta alkalmazza a profi szakácsvilág, mára azonban a hobbista, amatőr szakácsok körében is ismertté és felkapottá vált. Nem véletlenül: kevés energia befektetéssel nagyszerű eredményt kapunk. A sütési idő alatt pedig semmi teendőnk, jóformán bármit csinálhatunk.

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

Kedves Petra! miért jobb ha 6 órán keresztül sütjük a pulykát alacsony lángon, mintha rendesen megsütnénk? köszönöm Édua

Petra

kedves Édua, Az alacsony h?fokon készül? hús sokkal szaftosabb, ízesebb lesz, mintha "rendesen" sütnénk. B?vebben itt olvashatsz err?l a módszerr?l: http://buvosszakacs.blog.hu/2007/05/12/a_grof_sparheltja_tudomany_konyhaja_i Érdemes kipróbálni! üdv, Petra

Törölt felhasználó

A recept isteni. Az elmúlt két hétben kétszer sütöttem meg. Próbáljátok meg hidegen is lila hagymával. Az élményt nem lehet leírni. Köszönet a receptért.!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szió! Szeretném megkérdezni, hogy mikor már a tepsibe teszem a húst, akkor is kell alá olajat önteni, vagy elég ami a pirításból rajta maradt. Köszi, el?re is :)

Petra

szia Judy, nem kell a tepsibe külön olaj üdv Petra

Serci

Megmondom ?szintén, amikor láttam az igai amerikai barbecue-t,ahol gyakran 24órán át is sütik a húst,nagyon megtetszett,de mégis három órán túl,csak a birkát vagyok hajlandó sütni. Sajnálom az energiát 8 óráig pazarolni

Törölt felhasználó

Szia! Vajon pulykamellel is jó lenne?

Petra

Timcsa, nagyon örülök! Vilers, a pulykamell szerintem túl száraz ehhez!

villers

Ett?l tartottam én is, köszi :o)

Éva-Anyóca

A recept jó, csak nekem normál süt?m van.Azzal is elég a 6 órás sütés?Vagy forgathatom közbe, mert nincs alul és felül?

Törölt felhasználó

erre én is kiváncsi lennék,mert karácsonyra szeretném megcsinálni,és normál süt?m van(ráadásul azt sem tudom hogy hol van rajta a 60-70-80fok)

Törölt felhasználó

Letakarni nem kell? (Pl. alufóliával) Nem fog kiszáradni? Tudom, megpirítjuk körben, de mégis, én taranék attól hogy kiszárad.

Petra

Csipsz, nem kell letakarni, nem fog kiszáradni!

Éva-Anyóca

FHelga!De jó-nekem is pont ilyen a süt?m, tök gáz ezen , illetve ebben sütni, akár húst akár sütit, kivagyok vele.:-((((((( Tényleg rossz kitalálni, hogy mit és hogyan csinálj,nem?? Tapasztalat alapján sok dolgot meg tudok már csinálni, de mondjuk ez a pulyka 8 órás, hát ez nekem is felteszi a kérdést.Szép estét,holnapra szép napot, és kívánom, sikerüljön Neked is a karácsonyi pulyka.Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Petra!Köszi a választ, pont id?ben jött.Remélem sikerülni fog.Szép estét, és napot holnapra.Jó készül?dést karácsonyra!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Sziasztok! Kipróbáltam. Elképeszt?! Sosem gondoltam hogy egy hús ilyen is lehet. Köszi a receptet, tökéletes! Boldog Karácsonyt

Mammy

Nos, eddig vegyesek a tapasztalataim... Azzal kezd?dött, hogy egész pulykacombot vettem - nem jó! Az alsó tele van inakkal, tehát csak a fels? kell, és ha jókép? a hentes, akkor mosolyogjatok a szépen, hátha ki is filézi... :-) (Kezd?knek: a b?re sem kell!) Aztán jött a bosszúság: beállítottam a 70 fokot (és a vekkerem), és vártam a csodát. Izgatottan szaladtam, amikor az óra jelzett - amikor is kiderült, hogy a süt? kikapcsolta magát. Két óránál még ment... de hogy mikor lett OFF??? "Majd csak kisül valami bel?le" alapon bekapcsoltam 80 fokra és vártam 2 és fél órát. Lenyestem egy darabot és meg kell mondjam: az íze fenséges!!!! Csakhogy nyers... :-( Szerencsére nem haltunk éhen, mert volt töltött káposzta, és csináltam egy gyors mákos gubát, a köretnek szánt krumplira pedig csak vajat tettem, így jó lesz holnap. Most visszatettem a süt?be és sül, sül, sül... de hogy meddig? És honnan tudom majd, hogy kész? Holnap azért mesélek majd a végeredményr?l! :-)

Törölt felhasználó

Na, a hétvégén megsütöttem újra, annyit változtattam, hogy egy egészen picit emeltem a hômérsékleten, és a végén 15 percre rásütöttem 220fokkal. Nagyon jó lett és tényleg remek hidegen lilahagymával...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek