Nosalty Logó

Édes spagettitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenei Ági
Édes spagettitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3617 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 212 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1721 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 3617 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjét a sóval keményre habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport.
  3. A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük, és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
  4. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
  5. A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük az Aranka pudingport, és jó kemény habbá verjük.
  6. A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet.
  7. A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
  8. Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt "rányomjuk" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5501
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a nem megszokott megjelenésű, túrókrémes, tejszínes tortákat!

Receptkategóriák

Jenei Ági 7 recept

Marcell fiam születésnapi tortakívánsága az volt, hogy vaníliás tortája legyen. Hosszas böngészés után találtunk rá erre finom receptre, ami megszólalásig hasonlított a "rendes" spagettire. Úgy gondoltuk nagyon fog örülni neki, hiszen a spagetti a kedvenc étele! Amikor elétettük a tortáját a barátai és ő is ámultak és bámultak, hogy spagetti van torta helyett, de aztán észrevették, hogy - bár úgy néz ki, mint egy nagy tányér spagetti - azért édességről van szó. Mondanom se kell, hogy pillanatok alatt elfogyott, és azóta a buliban részt vett gyerekek közül ketten is ilyen tortát kértek az anyukájuktól!

Hozzászólások

andora22

Húúú! Ez nagyon tuti - és egyszer?! Az én lányom is él-hal a spagettiért... Milyen ünnep is lesz legközelebb...??? ... az túl messze van. Valamit majd kitalálunk, hogy ki lehessen próbálni. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon tetszik! Biztos ki fogom próbálni:-)) Köszönöm a receptet, az ötletet!

Éva-Anyóca

Nagyon jó és finom ötlet, sokszor csak a milánói, bolognai, és a carboranas megoldás van, na jó, a lasagne se elvetend?,és más módok se,.... csak sok alkalommal édes mód enné az ember,...hát most ez is itt van, köszönöm.:-O Éva-Anyóca

Jenei Ági

Kedves gregoreva, szmari, andorra22! Köszönöm a hozzászólásokat, aranyosak vagytok! Érdemes kipróbálni, óriási sikere volt.

Törölt felhasználó

Most készült el a miénk. Fantasztikusan néz ki! Ez lesz a húsvét sztárja. Köszönjük!

Jenei Ági

Kedves Balhéné! Örülök, hogy elkészítette, biztos vagyok benne, hogy nagy sikere lesz, vagy volt! :) Kellemes húsvétot és minden jót kívánok! :)

Törölt felhasználó

Az oldalára hogy kell nyomni a krémet?

Jenei Ági

Kedves Demene! Az oldalára nem kell krémet nyomni, egy picit hagyni kell, hogy a krém (ahogy rákerült a tortára) "lelógjon". Sok sikert! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek