r
Nosalty Logó

Kakaótorta vaníliás túrókrémmel töltve másképp

Iluska
Kakaótorta vaníliás túrókrémmel töltve másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós tortalap

Vaníliás túrókrém

903
Kalória
22.6g
Fehérje
129g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
81.3g
Víz
270.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
80.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kakaós tortalap

Vaníliás túrókrém

Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kakaós tortalap

Vaníliás túrókrém

Összesen 3609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kakaós tortalap

Vaníliás túrókrém

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 3609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Kakaós tortalap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kisebb átmérőjű tortaformába öntjük. (kb. 18 cm ).Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 8 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Miután kihűlt a tortalap, a közepétől és a szélétől egyforma távolságra, azaz a közepén végig körbe egy árkot készítünk. Késsel bevágunk úgy, hogy ne vágjuk át a tortalapot, és kiszedjük a belsejét. Ide kerül majd a krém.
  4. Jól teletesszük a vájatot a krémmel, végül a tetejét is kidíszítjük tetszőlegesen. Utána hűtőbe tesszük jól lehűteni. Utána felvágjuk. Jó étvágyat!!

Vaníliás túrókrém

  1. A tojások sárgáját a cukorral, étkezési keményítővel, vaníliás cukorral -pár evőkanál tejet elvéve- simára keverjük.
  2. A tejet főni tesszük, és mikor jó forró, a tojássárgás masszát folytonos keverés közben lassan belecsurgatjuk. Várunk, míg kissé besűrűsödik.
  3. A 3 db tojásfehérjét keményre verünk, majd a tejhez keverjük. 2 percet együtt főzzük.
  4. A túrót villával meglazítjuk, majd a kihűlt vaníliás habba lágyan belekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez is sütés közben pattant ki a fejemből, hogy így fogom most megtölteni. A képen látható, hogy gondoltam az úgynevezett árkot, amibe a tölteléket beletettem. Én csokoládés golyókkal díszítettem ezt az egyszerű, de mégis finom kisebb tortát!! :-))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek