r
Nosalty Logó

Pikáns sült paprikás torta

NS
Pikáns sült paprikás torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

500
Kalória
15g
Fehérje
57g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
133.4g
Víz
173.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
36.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 3998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5071.5 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1066.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1190 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1703 micro
Összesen 3998 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kicsit felverjük, majd a kemény habba forgatjuk és végül hozzáadjuk a lisztet. 30x40 sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a paprikát a sütőben megsütjük. Majd lehúzzuk a héját, összeturmixoljuk. A ribizlit megfőzzük, majd mikor már majdnem felforrt, hozzáadjuk a paprikát a keményítőt. Mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat is. Félretesszük.
  4. A bon-bonhoz a csokit felolvasztjuk vízgőz felett. Kis szilikonformákat nagyon vékonyan kikenjük a csokival úgy, hogy maradjon egy kicsi (ha nincs szilikonforma, a hűtőhöz való tojástartóval is meg lehet csinálni). A marcipánt összekeverjük a lekvárral.
  5. A cukrot karamellizáljuk, majd azzal is nagyon vékonyan kikenjük a már megszilárdult csokiformát.
  6. Megtöltjük a marcipánnal. Majd lezárjuk a maradék csokival. Kicsit hűtőbe tesszük. Azért fontos, hogy vékonyan kenjük mindkét réteget, mert különben nem lehet majd a tortát normálisan késsel vágni.
  7. A túrós krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatinfixet. A többi hozzávalót elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
  8. A kész piskótát megkenjük a ribizlis krémmel, 3 cm széles csíkokra vágjuk, mint a kakaós csigát, elkezdjük felgöngyölni, és gyorsan beszorítjuk a tortaformába. (Én 17 cm-es formát használtam, de ha több a piskóta, akkor nagyobbat is lehet.) A tetejébe kanállal vagy fagylalt szedővel kis mélyedéseket készítünk, amibe beletesszük a bon-bonokat. A túrós krémből félreteszünk egy kicsit a díszítéshez, a maradékkal megkenjük a tortát.
  9. Cukrot karamellizálunk, és a tetejére tesszük kiskanállal csorgatva, amilyen mintában szeretnénk. Majd nyomórózsával kis halmokat csinálunk, és ha van otthon bármilyen karamellás cukor,rátehetjük. Hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon szeretem Papp Emesét. A piskóta feltekerésének ötlete tőle származik. Egy kedves barátnőm kérte, hogy süssek neki valamilyen különleges tortát. Szerettem volna valami extra ízt bele csempészni a sütibe, mivel a lány igen vállalkozó szellemű és szereti a nem szokványos dolgokat. A paprikának sütve kellemesen édes íze van, ennél fogva rá esett a választásom, a ribizlivel savanyúságával pedig kellemes harmóniát alkot. Neki és a társaságnak nagyon ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek