Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns sült paprikás torta

Pikáns sült paprikás torta
Pikáns sült paprikás torta
110 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem Papp Emesét. A piskóta feltekerésének ötlete tőle származik.
Egy kedves barátnőm kérte, hogy süssek neki valamilyen különleges tortát. Szerettem volna valami extra ízt bele csempészni a sütibe, mivel a lány igen vállalkozó szellemű és szereti a nem szokványos dolgokat. A paprikának sütve kellemesen édes íze van, ennél fogva rá esett a választásom, a ribizlivel savanyúságával pedig kellemes harmóniát alkot. Neki és a társaságnak nagyon ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A bonbonhoz

A túrókrémhez

ajánlat

Azoknak ajánlanám, akik nem ragaszkodnak a hagyományos ízekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kicsit felverjük, majd a kemény habba forgatjuk és végül hozzáadjuk a lisztet. 30x40 sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben légkeverésen 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a paprikát a sütőben megsütjük. Majd lehúzzuk a héját, összeturmixoljuk. A ribizlit megfőzzük, majd mikor már majdnem felforrt, hozzáadjuk a paprikát a keményítőt. Mikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat is. Félretesszük.
  4. A bon-bonhoz a csokit felolvasztjuk vízgőz felett. Kis szilikonformákat nagyon vékonyan kikenjük a csokival úgy, hogy maradjon egy kicsi (ha nincs szilikonforma, a hűtőhöz való tojástartóval is meg lehet csinálni). A marcipánt összekeverjük a lekvárral.
  5. A cukrot karamellizáljuk, majd azzal is nagyon vékonyan kikenjük a már megszilárdult csokiformát.
  6. Megtöltjük a marcipánnal. Majd lezárjuk a maradék csokival. Kicsit hűtőbe tesszük. Azért fontos, hogy vékonyan kenjük mindkét réteget, mert különben nem lehet majd a tortát normálisan késsel vágni.
  7. A túrós krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a zselatinfixet. A többi hozzávalót elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
  8. A kész piskótát megkenjük a ribizlis krémmel, 3 cm széles csíkokra vágjuk, mint a kakaós csigát, elkezdjük felgöngyölni, és gyorsan beszorítjuk a tortaformába. (Én 17 cm-es formát használtam, de ha több a piskóta, akkor nagyobbat is lehet.) A tetejébe kanállal vagy fagylalt szedővel kis mélyedéseket készítünk, amibe beletesszük a bon-bonokat. A túrós krémből félreteszünk egy kicsit a díszítéshez, a maradékkal megkenjük a tortát.
  9. Cukrot karamellizálunk, és a tetejére tesszük kiskanállal csorgatva, amilyen mintában szeretnénk. Majd nyomórózsával kis halmokat csinálunk, és ha van otthon bármilyen karamellás cukor, rátehetjük. Hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bažant

Mióta szakács: 2013.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

különleges túrótorta, kaliforniai paprikás torta, karamellás paprikás torta túrókrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mocorgó
Mocorgó Fri, 2013-04-05 13:45

Rettentő bonyolultnak hangzik, arról nem is beszélve, hogy a paprikás része nekem igen idegen, mindazonáltal fergetegesen jól néz ki a képen látható torta!!!!!! Remélhetőleg erről a tortáról készült kép van fent :)

501
tojás 6 db
cukor 10 dkg
finomliszt 12 dkg
napraforgó olaj 2 ek
piros kaliforniai paprika 1 db
piros ribizli 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
fahéj 0 ízlés szerint
méz 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
marcipán 6 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek
tehéntúró 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
zselatinfix 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
joghurt 150 g
cukor 3 ek