Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő

Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő
Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először most kaptam kacsaszárnyat,(persze egész kacsával már láttam és ettünk!)de ez kacsaszárnytő volt, és mivel úgy nézett ki, mint a kisebb méretű csirke alsócomb, úgy is kértem. Aztán a hús sötétebb színe miatt, arra gondoltam, mégsem lehet az, és az eladó mondta is: ez kacsaszárnytő. Mit lehet belőle készíteni? Mindent, felelte, van aki ezt vitt a savanyúkáposztás-gerslis Márton napra liba helyett, de hallotta már, hogy kínai módra készítik el, hisz ugye, ott a narancsos kacsa. De nézni kell recepteket, a combról és mellről inkább tud tanácsot adni. Ez neki is újdonság. Ennyit tud segíteni.:-(
Nagy választék nem volt, a nagyi féle szakácskönyvben se, levest ugyanis nem akartam főzni,meg töltött kacsát se,egyben sütve!. Az anyu féle se segített sokat, ráadásul, anyum nem is rajong ezen állatokért: liba, kacsa. Mostanság forszírozom,mint pld. a libaszíve és azt megkóstolva, próbálkozik szerencsére ő is. Hát, így vetemedtem arra, hogy a kínai ízvilág felé kacsingassak újfent.
A családnak tetszett, és mivel, még kb. 10 percet a meleg sütőben hagytam,a sütés után, úgy találtam, tényleg puha lett a húsa. Erőteljesebb fűszerek kellettek hozzá, majdhogynem" vadabbnak" mondható az íze, bár nem vadhús. Mivel a család az ízlelgetés után szépen eszegetett, az ízeket kiélvezte, minden elfogyott, úgy gondoltam, hogy akkor ma is sikerült eddig nem igen használatos húsból, de finomat alkotni.:-))

hozzávalók / 4 adag

  • 16 db kacsaszárnytő
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 5-6 dl házi paradicsomlé
  • 3 ek mézkaramell
  • 3 ek világos szójaszósz
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 2 tk szezámmag ( pirítva szárazon serpenyőben)
  • 1 kk frissen őrölt négyszínű bors
  • 4 tk ételízesítő
  • 1 kk colombo curry (chilit is tartalmaz)
  • 1 kk madras curry (lepkeszegmag is van benne)
  • 4 ek kockára vágott ananász (konzerv)
  • 1 kk kínai ötfűszerkeverék (édes fűszereket tartalmaz)
  • 1 tk finomra vágott petrezselyem
  • 1 db sütőzacskó + fogpiszkáló

Köret:

Köret 2.:

  • 35 dkg rizs
  • 2 ek olaj
  • 3 ek ételízesítő
  • víz

ajánlat

Nem feltétlenül kell a burgonyaköret, a rizs szerintem nagyon passzolt, nem beszélve, ha esetleg tésztát adunk hozzá. Esetleg kínai üvegtésztát. Kinek hogy tetszik az ízvilága, kinek mi passzol hozzá. Italban is ugyanígy.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát pucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. Ha kész, kikapcsoljuk.
  2. A rizst kiválogatjuk, mossuk, de előre nem pirítjuk. Jénaiba tesszük, olajat öntünk bele, ételízesítőt vagy sót teszünk hozzá.
  3. Kicsit tovább vízzel felöntjük, hogy ellepje, és az előmelegített sütőbe téve, 40-45 percig, közepes lángon pároljuk. Ha kezd a víz a forrástól kicsepegni, (halljuk), vegyük le a lángot, és hagyjuk tovább bent, hogy a melegben kipereghessen (kb.10-15 perc).
  4. Sütőzacskóba tesszük a húsokat és a fűszereket, szószokat, minden ízesítőt, majd lezárjuk.
  5. Tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrva, közepes lángon, az előmelegítet sütőben kb. 60-70 percig sütjük-pároljuk.
  6. Tálaljuk a húst a kétféle körettel és a szósszal.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8, cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai ízekben párolt kacsaszárnytő, fűszeres kacsa kínai módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!