r
Nosalty Logó

Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kacsaszárnytőhöz

A körethez 1.

A körethez 2.

Összesen 607 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kacsaszárnytőhöz

A körethez 1.

A körethez 2.

Összesen 2426 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A kacsaszárnytőhöz

A körethez 1.

A körethez 2.

Összesen 110 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 607 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    3466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    581 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    54222 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2455 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A kacsaszárnytőhöz

A körethez 1.

A körethez 2.

Elkészítés

A kacsaszárnytőhöz

  1. A burgonyát pucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. Ha kész, kikapcsoljuk.
  2. A rizst kiválogatjuk, mossuk, de előre nem pirítjuk. Jénaiba tesszük, olajat öntünk bele, ételízesítőt vagy sót teszünk hozzá.
  3. Kicsit tovább vízzel felöntjük, hogy ellepje, és az előmelegített sütőbe téve, 40-45 percig, közepes lángon pároljuk. Ha kezd a víz a forrástól kicsepegni, (halljuk), vegyük le a lángot, és hagyjuk tovább bent, hogy a melegben kipereghessen (kb.10-15 perc).
  4. Sütőzacskóba tesszük a húsokat és a fűszereket, szószokat, minden ízesítőt, majd lezárjuk.
  5. Tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrva, közepes lángon, az előmelegítet sütőben kb. 60-70 percig sütjük-pároljuk.
  6. Tálaljuk a húst a kétféle körettel és a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8,
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7919
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 12.

Ajánló

Nem feltétlenül kell a burgonyaköret, a rizs szerintem nagyon passzolt, nem beszélve, ha esetleg tésztát adunk hozzá. Esetleg kínai üvegtésztát. Kinek hogy tetszik az ízvilága, kinek mi passzol hozzá. Italban is ugyanígy.

Receptkategóriák

Édes-savanyú-chilis kacsaszárnytő
Éva-Anyóca 350 recept

Életemben először most kaptam kacsaszárnyat,(persze egész kacsával már láttam és ettünk!)de ez kacsaszárnytő volt, és mivel úgy nézett ki, mint a kisebb méretű csirke alsócomb, úgy is kértem. Aztán a hús sötétebb színe miatt, arra gondoltam, mégsem lehet az, és az eladó mondta is: ez kacsaszárnytő. Mit lehet belőle készíteni? Mindent, felelte, van aki ezt vitt a savanyúkáposztás-gerslis Márton napra liba helyett, de hallotta már, hogy kínai módra készítik el, hisz ugye, ott a narancsos kacsa. De nézni kell recepteket, a combról és mellről inkább tud tanácsot adni. Ez neki is újdonság. Ennyit tud segíteni.:-( Nagy választék nem volt, a nagyi féle szakácskönyvben se, levest ugyanis nem akartam főzni,meg töltött kacsát se,egyben sütve!. Az anyu féle se segített sokat, ráadásul, anyum nem is rajong ezen állatokért: liba, kacsa. Mostanság forszírozom,mint pld. a libaszíve és azt megkóstolva, próbálkozik szerencsére ő is. Hát, így vetemedtem arra, hogy a kínai ízvilág felé kacsingassak újfent. A családnak tetszett, és mivel, még kb. 10 percet a meleg sütőben hagytam,a sütés után, úgy találtam, tényleg puha lett a húsa. Erőteljesebb fűszerek kellettek hozzá, majdhogynem" vadabbnak" mondható az íze, bár nem vadhús. Mivel a család az ízlelgetés után szépen eszegetett, az ízeket kiélvezte, minden elfogyott, úgy gondoltam, hogy akkor ma is sikerült eddig nem igen használatos húsból, de finomat alkotni.:-))

Hozzávalók

A kacsaszárnytőhöz

A körethez 1.

A körethez 2.

Címlapról ajánljuk

További cikkek