Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekingi sertés

Pekingi sertés
Pekingi sertés
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pekingi sertés (kínaiul: 京都 排骨) egy húsétel, ami a Kínában található Pekingből származik. Ellentétben a pekingi kacsával, ez az étel kicsontozott sertéscsíkokból áll, melyet vörös édeskés szósszal készítenek.

hozzávalók / 2 adag

Hús és marinád

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús és marinád

  1. A sertéshúst vágjuk vékony (1cm), hosszúkás csíkokra. A marinád hozzávalóit keverjük össze egy tálban, és forgassuk bele a húst. Hagyjuk állni legalább 1/2 órát a hűtőben. Akár előző nap is megcsinálhatjuk.
  2. Egy wokba/serpenyőbe melegítsünk 1 ek olajat, adjuk hozzá a húst, és süssük, amíg kifehéredik (kb. 2 perc). Szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.

Szósz

  1. Magas hőfokon melegítsünk 2 ek olajat, és keverjük el benne a szósz hozzávalóit, kivéve a szezámolajat és újhagymát. Ha a szósz forr, tegyük bele a húst, és főzzük 2-3 percig. Ha kész, zárjuk el a lángot, és keverjük bele a szezámolajat.
  2. Tálaljuk párolt rizzsel és julienne-re vágott újhagymával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 14 498
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertés pekingi módra, kínai sertésszűz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flava
flava Tue, 2014-06-17 02:01

Nagyon finom lett! Megis beszereztem a ket hianyzo szoszt is hozza. En a vegen nyomtam bele fokhagymat is , olyan jo kis ize lett! Aki szereti probalja ki igy is.

flava
flava Mon, 2014-06-16 17:46

Szojapacban-nak van igaza.
Elvegre a receptet bekuldo adta elo Kinai tudasat ! O direkt igy rakta fel a receptet es most vegul is csak ki lett javitva , nem? El kell fogadni ha mas valamit jobban tud, kesz.
Magat az etelt nem kritzalta , nem mondta hogy rossz lenne stb.
Minket meg tobbieket nem zavar hogy pontos e a nev vagy a recept . Nekem tetszik ki is fogom probalni ma . Igaz nincs hoisin szosz es osztrigaszosz de remelem igy is jo lessz.

felkelonap
felkelonap Thu, 2014-02-20 14:12

Legkönnyebb valakit egyből kritizálni. Nem tudom, hogy aki ennyire profi, az mit keres egyáltalán itt??? Megsúgom neked szojapacban, hogy aki el szeretné készíteni, azt nem hiszem, hogy zavarja, hogy mi pontosan a kínai elnevezése :-))

szojapacban.blog.hu
Anchan / szojapacban.blog.hu Sun, 2014-02-09 15:19

Van hasonló kínai étel is, de azt nem így hívják hanem:" jing jiang rou si", vagyis pekingi szószos húscsíkok (京酱肉丝). Az általad említett "jingdu paigu" (京都 排骨) nevű ételben sertésbordát használnak csonttal együtt, egyébként pedig az ízesítők listája sem stimmel. Nem baj ha nem beszélsz kínaiul, de nem leszel hitelesebb, ha csak úgy teszel.

felkelonap
felkelonap Thu, 2014-02-20 14:14

Kritizálni a legkönnyebb!! Engem egyáltalán nem zavar, hogy nem a pontos kínai nevét használta a receptet beküldő. Elkészítettem a fenti leírás szerint, s nagyon ízlett mindenkinek, bárhogy hívjuk :-)

344
sertésszűz 0.35 kg
szójaszósz 1 ek
kínai rizsbor 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1 evőkanál
szójaszósz 1 ek
hoisin-szósz 2 ek
osztrigaszósz 0.5 ek
gyömbér 1 teáskanál
kínai rizsbor 1 ek
cukor 1 ek
szezámolaj 0.5 teáskanál
újhagyma 1 db