Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából

Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából
Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk karácsonykor mindig volt ecetes hal. Nagyanyám és Édesanyám is rendszeresen készítettek. Hagyomány volt itt, a Kisalföldön. Mivel sokszor halászott a Papám, rendszeresen akadt a hálóba finomabbnál finomabb halacska. Az egyik kedvencem a busa. Nagyon szeretjük az ecetes halat!

hozzávalók / 4 adag

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő, forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük.
  3. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma, és a hal másik fele. Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek.
  4. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat.
  5. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe. Három nap múlva fogyasztható.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 511
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

forrázott ecetes sült hal, ecetes busa, sült ecetes hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeva15
szeva15 Sun, 2017-08-06 12:14

Kedves Zsuzsamama! Kérlek írd le a kovászos uborka receptedet. Igazán az érdekel, hogy milyen sót, és kenyeret használsz? Mennyit és hideg, meleg vagy forró vizet? Köszönöm! szeva15

1610
busa 1.4 kg
zsemlemorzsa 20 dkg
tojás 3 db
tej 1 ek
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl
babérlevél 6 db
ecet 1.5 dl
koriandermag 1 teáskanál
mustármag 2 kk
cukor 2 ek
víz 2 l
vöröshagyma 4 közepes db
1 ek