Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amur, brokkoli, kapor

Amur, brokkoli, kapor
Amur, brokkoli, kapor
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon keresgélve megláttam a sajnálatosan mellőzött halárust, akinél gyönyörű, friss halak voltak. Az amur filézve volt, csak a törzsénél voltak szálkák, de azokat egy erős csipesszel ki lehet húzni. A meleg délelőttön valami friss, könnyű ebédet szerettem volna elfogyasztani, így vettem hozzá egy csomag kaprot is. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Igyunk hozzá egy pohár friss, behűtött, reduktív sauvignon blanc-t!  :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az amurt megmossuk hideg folyóvízben. Megtöröljük konyhai papírtörlővel, és a törzsénél egy kés segítségével felállítjuk a szálkákat. A kést merőlegesen tartva a halra, az élével végighúzzuk finoman, hogy a szálkák jól hozzáférhetőek legyenek, és csipesszel egyszerűen kihúzgáljuk őket, ügyelve, nehogy beletörjenek.
  2. Az így előkészített halat kettévágjuk hosszában, és beszórjuk hal fűszerkeverékkel mind a két oldalát, de csak óvatosan, hogy a hal íze is megmaradjon. Vastag aljú serpenyőbe olajat hevítünk, és mikor tűz forró, bőrével lefelé belehelyezzük a halat.
  3. Kb. 3 percig sütjük, nem mozgatjuk, nem piszkáljuk. Majd óvatosan egy lapát segítségével megfordítjuk. További három percet sütjük, és elkészül.
  4. Közben a brokkolit sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megszórjuk durva tengeri sóval.
  5. A tányérra kaprot helyezünk, rátesszük a halat. Megsózzuk. Mellé tálaljuk a brokkolit.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Emilys

Mióta szakács: 2017.01.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres amur

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
amur 40 dkg
kapor 1 csokor
brokkoli 1 közepes db
hal fűszerkeverék 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint