r
Nosalty Logó

Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Összesen 1610 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Összesen 6437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Összesen 134 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2105 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1610 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    498.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12469.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    4329 mg
  • Nátrium
    6449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    3208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8418 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 6437 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Elkészítés

A hal sütéséhez

  1. A halakat besózzuk, ezután lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, bepanírozzuk, és bő, forró olajban, közepes lángon megsütjük pirosra. A tojásba tegyünk 1 evőkanál tejet, attól pirosabbak lesznek a kisütött halszeletek.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük.
  3. A fazék vagy 4 literes jénai tál aljára elterítjük a hagyma 1/3 részét és a halszeletek felét, babérlevelet és mustármagot, egész borsot, koriandert szórunk rá, majd megint hagyma, és a hal másik fele. Erre megint hagyma és fűszerek kerüljenek.
  4. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd az ecetet beleöntjük, és leforrázzuk vele a halat. Hagyjuk kihűlni, és még ha marad lé, töltsük utána, ha beszívta, mert el kell, hogy lepje a halat.
  5. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe. Három nap múlva fogyasztható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9529
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ecetes hal Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 320 recept

Nálunk karácsonykor mindig volt ecetes hal. Nagyanyám és Édesanyám is rendszeresen készítettek. Hagyomány volt itt, a Kisalföldön. Mivel sokszor halászott a Papám, rendszeresen akadt a hálóba finomabbnál finomabb halacska. Az egyik kedvencem a busa. Nagyon szeretjük az ecetes halat!

Hozzávalók

A hal sütéséhez

Az ecetes léhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.