r
Nosalty Logó

Diós pestos metélt rukkola szósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Diós pestos metélt rukkola szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3885 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1655 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    15540 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6618 micro
Összesen 3599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pestohoz: A dióbelet durván feldaraboljuk, és olaj nélkül egy serpenyőben közepes lángon kicsit megpirítjuk. Majd a petrezselyemmel és 60 ml olajjal egy mixerrel összeaprítjuk.
  2. Szószhoz: A rukkolát szintúgy durván összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a narancs levét kifacsarjuk, és mindezt 20 ml olajjal finomra pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A répákat meghámozzuk, a zellert félbe vágjuk. Mindkettőt hosszanti irányban legyaluljuk. (Ha ilyesmi nem áll rendelkezésre, a krumplihámozó is ideális,) Egy tálba rakjuk, és összekeverjük a pestoval.
  4. Kifőzzük a metéltelt, egy adagot a tálba rakunk, rá egy halom pestos zöldséget, és megöntözzük a rukkola szósszal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1943
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 06.

Receptkategóriák

Könnyű, frissítő, vegetáriánus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.