Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós krémes szelet Piroskától

Diós krémes szelet Piroskától
Diós krémes szelet Piroskától
85 perc / előkészület: 50 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy könnyebben kezelhető legyen, én úgy oldottam meg, hogy a lapokat először keresztbe félbe vágtam, és csak azután vágtam el vízszintesen. Így a kisebb lapokat könnyebben lehetett tenni-venni.
Gyakorlatilag két tábla süteményem lett. Az egyiket úgyis a gyerekeimnek adtam, a másikat is velük közösen fogyasztottuk el. Ha tortát akarunk sütni, a tortaformához elég mindenből a fele mennyiség.

hozzávalók / 10 adag

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a krémeket. A 2 csomag pudingporból, a 8 dl tejből és a 8 ek cukorból pudingot főzünk. 1/3-át külön vesszük, még forrón beletördeljük a csokit, és addig kavarjuk, amíg felolvad.
  2. Hűlni tesszük. A 2/3 rész pudingot is kihűtjük, időnkén megkavarjuk, hogy ne bőrözzön. A 1,5 dl tejjel felverjük a tejszínport, és hűtőbe tesszük.
  3.  A pudingot és a tejszínhabot összevegyítjük, óvatosan, hogy ne törjön össze. Újra hűtőbe tesszük. Amíg a krémek hűlnek, megsütjük a tésztát.
  4. Diós szelethez a 3 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a 15 dkg vajjal habosra kavarjuk, a Na bikarbonát a citromlével felfuttatjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához kavarjuk, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet is.
  5. Belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a 8 dkg darált diót lazán beleforgatjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (15-18 perc).
  7. Piskótához a 4 tojásfehérjéből a cukor és víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, vissza kapcsolunk 1-es fokozatra, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Ugyanolyan méretre megsütjük, mint az előbbit (15 perc).
  8. Amikor a lapok megsültek és kihűltek, vízszintesen elvágjuk, 4 lapot kapunk, és a kihűlt krémekkel összerakjuk: dióslap, fehér krém, pikótalap, csokikrém, piskótalap, fehér krém, és végül a dióslap.
  9. A tetejét tarka glazurral vontam be, de tehetünk rá fehér mázat is.
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 302
elküldve: 21
receptkönyvben: 602
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csoda süti, réteges krémes, csokoládés krémes diós sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Myazs
Myazs / Myazs Mon, 2012-11-12 16:06

Közel 15éve nem ettem ilyet, a Nagyikám kedvenc sütije és mivel "érzésbõl" sütött, így sajnos a receptjét is magával vitte. Néha annyira megkívántam, és régóta kerestem a receptet, hogy elkészíthessem. Ez majdnem olyan, lehet mire nagyi leszek olyan is lesz. :-) Köszönöm szépen, nagyon jót tett velem!

Vicus1966
Vicus1966 Sat, 2012-09-08 08:37

Szia Piroska!
A diós laphoz fél dl.tej van írva,viszont az elkészítésnél már 1,5 dl.
Melyik a pontos mennyiség?Válaszod előre is köszönöm!

Üdv.Vicus

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-09-08 13:02

Szia Vicus!
1/5 dl a tej. Elnézést , a tört vonal helyett vesszőt tettem. Remélem nem késtem el a válasszal.
Üdv. Piroska

Vicus1966
Vicus1966 Sat, 2012-09-08 21:41

Szia Piroska!
Köszönöm a választ,jól sejtettem,1,5dl.tejjel készítettem!Isteni finom ez a süti!Az unokámnak a szülinapjára készítettem el,biztos ízleni fog neki!!!Elmentettem a receptet és csak ajánlani tudom mindenkinek!!!

További szép hétvégét kívánok mindenkinek!!!

Üdv.:Vicus.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-09 09:43

Szia Vicus!
Örülök, hogy sikerült és köszönöm az ajánlást. Neked is szép hétvégét kívánok. Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2012-04-17 11:15

Köszönöm szépen Ancikám. Azt sajnálom, hogy Húsvétra nem aktiválták, mert valóban finom. Puszi:Piroska

Control
Control Tue, 2012-04-10 19:00

Hú, de guszta!!! Köszi, ki fogom próbálni.
Üdv: Éva

almamag
almamag Tue, 2012-04-10 10:19

Ez gyönyörű! Már megint jót alkottál. Gratulálok!
Üdv. Ili

647
tojás 3 db
cukor 20 dkg
vaj 15 dkg
vanília 1 db
szódabikarbóna 1 teáskanál
citromlé 4 csepp
finomliszt 15 dkg
tej 1.5 dl
dió 8 dkg
tojás 4 db
cukor 8 ek
ásványvíz 60 ml
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 8 ek
tej 9.5 dl
tejszínhab por 45 g
étcsokoládé 150 g