r
Nosalty Logó

Diós krémes szelet Piroskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós krémes szelet Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 647 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 6472 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 647 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 6472 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Elkészítés

A diós tésztához

  1. Először elkészítjük a krémeket. A 2 csomag pudingporból, a 8 dl tejből és a 8 ek cukorból pudingot főzünk. 1/3-át külön vesszük, még forrón beletördeljük a csokit, és addig kavarjuk, amíg felolvad.
  2. Hűlni tesszük. A 2/3 rész pudingot is kihűtjük, időnkén megkavarjuk, hogy ne bőrözzön. A 1,5 dl tejjel felverjük a tejszínport, és hűtőbe tesszük.
  3. A pudingot és a tejszínhabot összevegyítjük, óvatosan, hogy ne törjön össze. Újra hűtőbe tesszük. Amíg a krémek hűlnek, megsütjük a tésztát.
  4. Diós szelethez a 3 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a 15 dkg vajjal habosra kavarjuk, a Na bikarbonát a citromlével felfuttatjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához kavarjuk, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet is.
  5. Belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a 8 dkg darált diót lazán beleforgatjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (15-18 perc).
  7. Piskótához a 4 tojásfehérjéből a cukor és víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, vissza kapcsolunk 1-es fokozatra, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Ugyanolyan méretre megsütjük, mint az előbbit (15 perc).
  8. Amikor a lapok megsültek és kihűltek, vízszintesen elvágjuk, 4 lapot kapunk, és a kihűlt krémekkel összerakjuk: dióslap, fehér krém, pikótalap, csokikrém, piskótalap, fehér krém, és végül a dióslap.
  9. A tetejét tarka glazurral vontam be, de tehetünk rá fehér mázat is.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31436
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós krémes szelet Piroskától
Csiki Piroska 230 recept

Hogy könnyebben kezelhető legyen, én úgy oldottam meg, hogy a lapokat először keresztbe félbe vágtam, és csak azután vágtam el vízszintesen. Így a kisebb lapokat könnyebben lehetett tenni-venni. Gyakorlatilag két tábla süteményem lett. Az egyiket úgyis a gyerekeimnek adtam, a másikat is velük közösen fogyasztottuk el. Ha tortát akarunk sütni, a tortaformához elég mindenből a fele mennyiség.

Hozzávalók

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek