r
Nosalty Logó

Citromszelet 2.

krisztaaa
Citromszelet 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

805
Kalória
10.8g
Fehérje
88.1g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
28.2g
Víz
38.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
41.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 9657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A diós réteghez

A krémhez

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    561.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3004 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1057.4 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3653 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2823 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 9657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
  2. Négy cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk.
  3. A tepsit gyengén megkenjük margarinnal, beletesszük az első lapot.
  4. Bőven megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukros diót, azután rátesszük a másik lapot, és szép világospirosra megsütjük. A másik két lapot külön-külön megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet a tejjel elkeverjük, majd felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a citrom levét és reszelt héját is beletesszük.
  7. A kihűlt lisztes krémmel jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk.
  8. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a diós lapot, ismételten krém következik.
  9. Az utolsó lapot is ráhelyezzük az utolsó adagkrémmel együtt.
  10. Tetejét reszelt citromhéjjal, illetve reszelt csokoládéval is díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

A Vidék íze című újságban találtam rá, még csak egyszer készítettük el, de máris a család kedvence lett.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek