Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel

Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel
Egész-mákos-kakaós szelet vaníliakrémmel
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lagziba készítettem a süteményt, és emlékszem, pont esett az eső, mikor indultunk. Az autóba ki- és beszállást úgy oldottuk meg, hogy fölém tartották az esernyőt, hogy a süteményt ne érje víz........ jó kis kaland volt, de az eső ellenére jól szórakoztunk, és a desszertem mindenkinek ízlett!!! :-)))

hozzávalók / 12 adag

kakaós piskóta

mákos tészta

vaníliakrém

ajánlat

Egy kis nejlonzsák egyik sarkán picike lyukat vágunk, és ennek segítségével csíkokat húzunk a tortabevonóra.....

Szólj hozzá!

elkészítés

kakaós piskóta

  1. Kettő egyforma kakaós lapot sütünk. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Megismételjük még egyszer a műveletet.

mákos tészta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a vizet és az olajat, ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és belekeverjük a mákot. Végül lazán összeforgatjuk a habbá vert tojáshabbal.
  2. A masszát sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

vaníliakrém

  1. Kevés tejjel a lisztet simára keverjük. A többi tejet felfőzzük, és állandó kavarás mellett hozzáöntjük a liszttel elkevert tejet. Kihűtjük!
  2. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük!

tetejére

  1. A tortabevonót 4-5 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk. Egy másik tálban a maradék olajjal a fehér csokoládét olvasszuk fel.

összeállítás

  1. Az egyik kakaós lapra kenjük a vaníliás krém felét. Rátesszük a mákos lapot, aztán rákerül a krém többi része, és bezárjuk a másik kakaós lappal.
  2. Rákenjük a sütemény tetejére a tortabevonót, egy perc után a fehér csokoládéval csíkokat nyomunk (egy nejlonzacskó segítségével).
  3. Dermedni hagyjuk, majd melegvizes kés segítségével felszeleteljük a süteményt. Indulhatunk a lagziba!!! Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 86
össznézettség: 2 751
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes sütemény,lagzis süti,sütemény lagziba,kakaós mákos vaníliakrémes süti,mákos sütemény vanília krémmel,mákos kakaós vaníliakrémes süti,egész mákos süti,süti lagziba

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

982
tojás 6 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 8 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tojás 4 db
porcukor 18 dkg
víz 4 ek
napraforgó olaj 0.75 dl
finomliszt 18.5 dkg
mák 18 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
tej 5 dl
finomliszt 5 púpozott ek
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1.5 csomag
vaj 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
fehér csokoládé 6 dkg
napraforgó olaj 7 ek