Tejszínhab por
438 kcal
Somlói szelet
634 kcal
Kekszes szelet
1027 kcal
Színes rakott piskóta
360 kcal
Diétás joghurtos túrótorta
Leírás
A tejszínhabot eredetileg a kihűlt tej tetejéről lefölözött, 30-40% zsírtartalommal rendelkező tejszínből készítették, azonban az állati eredetű tejszínhab ma már helyettesíthető növényi zsiradékból készült habokkal, amelyek aromája szinte megegyezik a tejszínből készült változatéval. A tejszínhab por alapanyaga is a növényi zsiradék, amelyet növényi olajból (például pálmaolaj) hidrogénezéssel állítják elő. A tejszínhab porból könnyen és gyorsan tejszínhab készíthető, a por csomagolásán lévő előírásoknak megfelelően víz vagy tej hozzáadásával. A tejszínhab por édességek és sütemények alapanyagaként is felhasználható. A tejszínhab por összetevői általában: sovány tejpor, cukor, keményített növényi zsír, tejsavópor, emulgeálószerek és aromák.
100 g Tejszínhab por
fehérjetartalom
2 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
63 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
37 g
vitaminok