r
Nosalty Logó

Diós húsgolyók citromos mártással

giuliettalupa
Diós húsgolyók citromos mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsgolyó

Mártás

629
Kalória
36.2g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
189.2g
Víz
181.9g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húsgolyó

Mártás

Összesen 629 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húsgolyó

Mártás

Összesen 2511 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Húsgolyó

Mártás

Összesen 184 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 629 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    756.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2506 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2837 micro
Összesen 2511 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A diót durvára vágjuk, a (bio) citrom héját finomra reszeljük, majd a tojással és a fűszerekkel (őrölt szerecsendió, bors, só) együtt a darált húsba keverjük.
  2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, hogy formázható legyen, és 4-5 cm-es kis golyókat készítünk.
  3. Forró zsiradékban készre sütjük, és a forró mártásba tesszük.

Mártás

  1. A vajat felmelegítjük, hozzákeverjük a lisztet, majd a főzőtejszínnel felengedjük, és besűrítjük folyamatos kevergetés mellett.
  2. Belekeverjük a fűszereket a mártásba, belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, sózzuk, jól elkeverjük, és kész is van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A Garda-tó mellett járva egy citromtermesztéséről híres kis településen szereztem be egy nagyon finom citromos fűszerkeveréket (ami a citromhéj mellett citromfüvet, bazsalikomot, borsot, majorannát és tárkonyt tartalmaz). Ezzel aztán számos ételt kísérleteztem ki, ez a diós-citromos húsgolyó is ilyen. Nyáron friss bazsalikommal, zöld salátával készítve még finomabb!

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...