Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós falatkák

Diós falatkák
Diós falatkák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthető mákkal és gesztenyével is... Ebből a mennyiségből 45 db falatkánk lesz. Én mindig dupla adagból készítem, mert hamar elfogy.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közepébe mélyedést csinálunk, és hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sütőport, az ecetet, és alaposan összegyúrjuk. Puha, jól nyújtható tésztát kell kapjunk, ha szükséges, kevés tejfölt még adunk hozzá.
  2. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságú, 36×30-as téglalappá nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 6x4 cm-es téglalapokká vágjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a diót összekeverjük a cukorral, a forró tejjel, a rummal és a lekvárral, hogy kenhető állagú krémet kapjunk.
  2. Mindegyik darabot lekenjük a krémmel, majd szorosan felcsavarjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
  4. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 198
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós aprósütemény, diótöltelékes tekercs, rumos diós tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2015-02-18 16:57

A margarin márkáját minden receptnél önkényesen hozzáírják,pedig ha véletlen beírja az ember a saját javaslatát,rögtön leveszik.

294
finomliszt 25 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 0.5 csomag
ecet 0.5 kk
citromhéj 1 citromból nyert
vanillincukor 1 csomag
1 csipet
tejföl 2 ek
dió 12.5 dkg
cukor 2 ek
tej 2 ek
sárgabaracklekvár 1 ek
rum 2 teáskanál