Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dió sütemény

Dió sütemény
Dió sütemény
53 perc / előkészület: 45 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erika anyukájától kaptam a receptet. Ezúton is köszönet neki :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd vajjal kikent dió sütőformába nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
  2. A pudingot a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük (van olyan aroma, ami zöldre színezi).
  4. A diókat a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: dióforma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 65 409
elküldve: 12
receptkönyvben: 605
elkészítve: 32/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Suzie Baba

Mióta szakács: 2010.03.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dió süti

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkaskiraly
farkaskiraly Thu, 2014-12-25 23:01

Szia Suzie Baba :)
A kérdésem csak annyi lenne a recepttel kapcsolatban,hogy a tésztát ki kell nyújtani,mielőtt a dió formába nyomkodom?

mannusi
mannusi / mannusi Tue, 2014-12-09 23:24

Nagyon szeretem ezt a receptet, két éve próbáltam ki először és azóta mindig elkészítek belőle egy adagot karácsonyra mindenki nagy örömére! Annyit változtattam rajta, hogy kávés csoki krémmel töltöm meg, mert nekem a pudingos nem jött be. Leírom a krém receptjét, hátha valaki másnak is van kedve kipróbálni így!
60 g margarin
100 dkg szerencsi étcsoki
1 dl tejszín
csapott evőkanál őrölt kávé
kávélikőr - ízlés szerint - elhagyható
A csokit felolvasztjuk gőzfürdő fölött, ha elolvadt, minden mást szépen hozzáadunk és addig keverjük, amig sima krémes állagú nem lesz. Hűtőben tárolható. Használat előtt min. egy-két órával vegyük ki a hűtőből!

bumi
bumi Fri, 2014-08-29 15:21

Sziasztok ! Én most álok neki elkészíteni mert imádom. Én a testvéremtől kaptam formát egyszerű százas boltban vette. Ha valakinek segít megírom a gyártó nevét (nem reklám csak hátha akinek nincs forma kapcsolatba tud vele lépni és megoldódik a dolog.Tudom mennyire nehéz beszerezni én is sokat mászkáltam utána , a tesóm is véletlenül kapott ) Enger Kft, Tel: 00-36-72-371-800 Birján József. Remélem tudtam segíteni ezzel. Na álok neki, lehet 2 adagot csinálok ....:-D

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2011-12-15 11:29

Szia Suzie Baba, A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt puhul meg a süti? Ebből az adagból kb hány darab lesz? Válaszaid előre is köszi. Szép napot! Andi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2011-12-16 12:31

Szia Suzie Baba, végül megsütöttem a sütit és 55 darab lett ebből az adagból. Köszi a receptet, Üdv, Andi

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba Fri, 2011-12-16 23:03

Szia Andi,
Örülök, hogy megsütötted a sütit :) Másnapra már megpuhul. Majd meséld el, hogy milyen lett :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sat, 2011-12-24 19:17

Szia suziebaba, a süti nagyon fincsire sikerült, másnapra tényleg jó puha lett. A dupla adag tésztához a dupla adag krém nekem nagyon sok lett, de felhasználtam egy másik süti töltelékeként. Kellemes karácsonyt kívánok! Üdv, Andi

SJB
SJB Mon, 2011-12-12 17:15

Én most vettem a Tescoban ilyen formát, 24 db van egy csomagban tescoma márkanéven fut, és a tortaformák környékén találtam. Remélem segítettem. :)

lilianyu
lilianyu Wed, 2011-11-23 22:53

Szia Suzie Baba!
Nagyon megtetszett a recepted, csak nincs hozzá formám!:(
Hol lehet ilyet kapni és van valami neve??Előre is köszönöm a válaszod!Nagyon szép sütijeid vannak!!Ügyes vagy!!üdv.:Lili

moncska
moncska Wed, 2011-11-09 13:04

Szia Suzie Baba, koszi a valaszt, az a baj, hogy kulfoldon elek, es itt nem lehet ilyen format kapni, sajna:(, amugy mar otthon megsutottem tobbszor is, es nagyon szerettem volna most is, de lehet igy nem lesz belole semmi, de ha kitalalok vmit amivel helyettesiteni tudnam,akkor majd jelentkezem, hatha masnak is segitek:).Megegyser koszi, puszi:Moncska

Czápika
Czápika / Czápika Tue, 2011-11-22 17:13

Szia Moncska!
Még soha nem sütöttem ilyen süteményt és nincs is formám hozzá, de talán ha a nyers tésztából kis golyókat formázol és kissé ellapítva sütöd meg azt is össze lehet ragasztani. Esetleg a tetejébe nyomott villával lehet csíkosra mintázni. Lehet, hogy én is kipróbálom így.
Üdv:
Czápika

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba Wed, 2011-11-09 00:15

Szia Moncska,
Ez a sütemény igazából a formától kapja érdekességét, szépségét. Én azt mondanám, hogy szánj rá egy kicsit, és szerezz be egy párat (nekem negyven darab van, de szerintem kezdésnek elég húsz is).
Talán úgy is meg lehet csinálni, hogy kis gombócokat gyúrsz és miután megsültek kikaparod a közepét, bár nagyon törik ez a fajta tészta, úgyhogy nem biztos hogy működik.

moncska
moncska Tue, 2011-11-08 14:12

Kedves Suzie Baba!Tudnal nekem segiteni abban, hogy formakat hogyan tudnam helyettesiteni, vagy esetleg forma nelkul meglehet-e sutni?Elore is koszonom szepen:)szioka:Moncska

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Fri, 2011-04-22 12:52

Kedves Suzie Baba !
Évek óta megvannak a formák, csak lelki erőm nem volt még hozzálátni ! Most elszántam magam ! Nagy kedvencünk, csak annyira babrás ! Remélem, marad belőle hétfőre !!Üdv. Marcsi

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2011-02-08 08:02

Szia Suzie Baba! régóta kerestem ezt a fajta,receptet.mindenféleképpen kifogom,próbálni el is mentem.Köszi hogy feltetted puszi! mézecske 74!

1883
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
dió 15 dkg
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
mandulaaroma 5 ml