r
Nosalty Logó

Dió sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dió sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1886 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1886 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    512.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.1 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3068 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 7547 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 441 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd vajjal kikent dió sütőformába nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
  2. A pudingot a tejben megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd mandulaaromával ízesítjük (van olyan aroma, ami zöldre színezi).
  4. A diókat a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: dióforma
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 89903
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erika anyukájától kaptam a receptet. Ezúton is köszönet neki :).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!