Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós babapiskótás torta

Diós babapiskótás torta
Diós babapiskótás torta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal a 10. évfordulónkra készültünk. Hetek óta azon gondolkodtam, mit készítsek, ami különleges, és kedvencét -a diót- is tartalmazza. Így álmodtam meg ezt a sütés nélkül készíthető diótortát. Párom nem igazán édesszájú, de annyira ízlett neki, hogy legközelebb ő kérte, hogy tejszínkrémes süti legyen.

hozzávalók / 10 adag

Az alsó réteghez:

A krémhez:

  • 6 dl habtejszín
  • 10 dkg fehér csoki
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek cukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 habtejszínízű habpor

A középső réteghez:

  • kb 15 db babapiskóta
  • 1 dl diólikőr (ha nincs, akkor rumaromával is jó)
  • 1,5 dl tej

A díszítéshez:

  • 10 db felezett dió
  • csokireszelék

ajánlat

Fontos, hogy a krémet türelmesen várjuk meg, ameddig kihűl, mert különben nem biztos, hogy sikerül felverni. Ha mégis türelmetlenek voltunk, és menthetetlennek érezzük a krémet, plusz egy csomag habporral felverve még menthető. A recept tovább fejleszthető, lehet dió nélkül, vagy fehér csoki helyett étcsokival készíteni, az alapötlet szerintem annak szuper, aki megunta a pudingos, margarinos krémeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes (35 dkg) babapiskóta közül kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformát egy sorban befedi. Egész rudakkal nem jön ki, ezért akkora darabokra faragjuk, hogy a formában mindenhová jusson. Ezeket a piskótákat elrakjuk későbbre.
  2. A többi babapiskótát kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A tábla étcsokit a narancslével felolvasztjuk, és egy nagy tálban a darabolt babapiskótához keverjük.
  4. A csokis babapiskóta darabokat a tortaforma aljára öntjük, és elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük.
  5. A krémhez a habtejszínt felforraljuk a cukorral, és amikor már meleg, a felkockázott fehér csokit beleszórjuk.
  6. Folyamatosan keverjük, ameddig a csoki el nem olvad, majd a krémet hagyjuk kihűlni. (Meg kell várni, ameddig teljesen kihűl, én amikor langyos, beteszem a hűtőbe.)
  7. Amikor a krém kihűlt, tálba öntjük, és hozzáadunk egy habfixálót és egy habport, majd gépi habverővel felverjük.
  8. A krém feléhez hozzáöntjük a darált diót, és jól elkeverjük.
  9. A diós krémet a babapiskótás alapra öntjük, és elkenjük.
  10. A diólikőrt/rumaromát a tejhez öntjük, és a középső réteg (kiválogatott) babapiskótákat belemártogatjuk, majd a diós krémre rakjuk, ahogy a válogatás során kiszámoltuk, hogy ellepi a tepsit.
  11. A krém másik felét a babapiskótára kenjük, és a torta kész is, már csak díszíteni kell. (Én a megmaradt szép diódarabokkal, és reszelt tejcsokival díszítettem.)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 695
elküldve: 4
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diótorta, babpiskóta alapú diótorta, babapiskótás diótorta, sütés nélküli tejszínes diótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofcus
zsofcus Sat, 2013-05-04 07:49

A süti pedig isteni finom:) Mindenkinek csak ajánlani tudom:)