r
Nosalty Logó

Diós babapiskótás torta

Somikatus
Diós babapiskótás torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

671
Kalória
10.1g
Fehérje
55.4g
Szénhidrát
46g
Zsír
57.2g
Víz
75.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
36.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Az alsó réteghez

A krémhez

A középső réteghez

A díszítéshez

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    459.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    553.5 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    572 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 6720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Az alsó réteghez

  1. Az összes (35 dkg) babapiskóta közül kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformát egy sorban befedi. Egész rudakkal nem jön ki, ezért akkora darabokra faragjuk, hogy a formában mindenhová jusson. Ezeket a piskótákat elrakjuk későbbre.
  2. A többi babapiskótát kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A tábla étcsokit a narancslével felolvasztjuk, és egy nagy tálban a darabolt babapiskótához keverjük.
  4. A csokis babapiskóta darabokat a tortaforma aljára öntjük, és elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A krémhez a habtejszínt felforraljuk a cukorral, és amikor már meleg, a felkockázott fehér csokit beleszórjuk.
  2. Folyamatosan keverjük, ameddig a csoki el nem olvad, majd a krémet hagyjuk kihűlni. (Meg kell várni, ameddig teljesen kihűl, én amikor langyos, beteszem a hűtőbe.)
  3. Amikor a krém kihűlt, tálba öntjük, és hozzáadunk egy habfixálót és egy habport, majd gépi habverővel felverjük.
  4. A krém feléhez hozzáöntjük a darált diót, és jól elkeverjük.
  5. A diós krémet a babapiskótás alapra öntjük, és elkenjük.

A középső réteghez

  1. A diólikőrt/rumaromát a tejhez öntjük, és a középső réteg (kiválogatott) babapiskótákat belemártogatjuk, majd a diós krémre rakjuk, ahogy a válogatás során kiszámoltuk, hogy ellepi a tepsit.

A díszítéshez

  1. A krém másik felét a babapiskótára kenjük, és a torta kész is, már csak díszíteni kell. (Én a megmaradt szép diódarabokkal, és reszelt tejcsokival díszítettem.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p

A párommal a 10. évfordulónkra készültünk. Hetek óta azon gondolkodtam, mit készítsek, ami különleges, és kedvencét -a diót- is tartalmazza. Így álmodtam meg ezt a sütés nélkül készíthető diótortát. Párom nem igazán édesszájú, de annyira ízlett neki, hogy legközelebb ő kérte, hogy tejszínkrémes süti legyen.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...