Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű diótorta

Habkönnyű diótorta
Habkönnyű diótorta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészült az idei karácsonyi torta a nyáron elrakott konyakos meggyel.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához (16 szeletes)

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaformában szokott módon diós piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a krémet, 2 dl tejjel leforrázzuk a diót, hozzáadjuk a rumot, porcukrot, jól kikeverjük.
  3. A lisztből sűrű fehérkrémet főzünk a maradék tejjel, megvárjuk míg kihűl, majd a dióhoz adagoljuk. Az édességén még javíthatunk porcukorral, ízlés szerint. Hozzáadjuk a hidegen habbá vert tejszínt, óvatosan beleforgatva.
  4. Végül kettévágjuk a tortalapot, megtöltjük krémmel, a belsejébe kimagozott meggyet teszünk.
  5. Alkalomhoz illően feldíszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 185
elküldve: 5
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diótorta, meggyes diótorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mulix
mulix Wed, 2011-12-28 14:06

Én pedig azt köszönöm,hogy a kanál liszt súlya is megvan adva.
Nagyon sok bosszúságom szokott lenni a százféleképpen kanalazott mennyiséggel.Vagy amikor csak annyit írnak,hogy egy kis pohár tejfel.Én pedig találgassam mennyit is jelent Magyarországon a kis pohár.
Na ezért köszönöm.

kh
Jahin / kh Fri, 2011-12-30 11:17

Nincs mit,szívesen.
Egyébként úgy tudom még ennél is lehet pontosabban piskótát sütni:a tojások súlyával megegyező liszt és a tojások súlyával megegyező cukor mennyiséggel.Az evőkanál meg a deka még pontatlan mennyiségnek is tűnhetnek...Na de ki méricskéli a tojásokat?:-)Szerintem nem sokan,ha egyébként így is jól sikerül a piskóta.

633
tojás 9 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 9 ek
dió 6 dkg
víz 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
dió 34 dkg
porcukor 15 dkg
rum 25 ml
tej 4 dl
finomliszt 5 dkg
habtejszín 3 ml
meggy 20 dkg