Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-citromos torta

Diós-citromos torta
Diós-citromos torta
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült a torta.

hozzávalók / 12 adag

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztákhoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet (a második tésztához a diót is).
  2. Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és egyenként 200 fokon 20-25 percet sütjük a tésztákat.
  3. A krémhez a lisztet és az étkezési keményítőt kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk, és óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket, majd krémet főzünk belőle.
  4. A margarint a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a krémet, végül a citromok levét, majd a diót (15-20 dkg dió megy a krémbe, ki milyen lágy vagy sűrű krémet szeretne, mi is úgy kb. raktuk bele).
  5. A krémmel megkenjük a tésztákat, és díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos diótorta, diós citromkrémes torta, diótorta citromos krémmel, főzött krémes diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

664
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
tojás 7 db
cukor 7 ek
dió 5 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
tej 1 l
finomliszt 5 evőkanál
étkezési keményítő 5 evőkanál
margarin 25 dkg
cukor 20 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 2 citromból nyert
dió 15 dkg