r
Nosalty Logó

Katalin torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katalin torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 1911 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 7640 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Összesen 381 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 1911 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    533.4 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    3127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7361.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3401 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.4 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    2161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2856 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 7640 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 381 Kcal

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Elkészítés

A kakaós laphoz

  1. Először a kakaós piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a sütőport, a darált diót, és a kakaót. Fakanállal óvatosan átkeverjük.
  3. Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
  4. A diós laphoz először a tojásfehérjéket habnak felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a diót, a mazsolát (amit előzőleg fél óráig rumban áztattunk), a lisztet, és az olajat.
  5. Vajazott,lisztezett tepsiben 25-30 percig sütjük 175 fokon.
  6. A krémhez a tojássárgáját és a két egész tojást egy kézi habverő segítségével jól kikeverjük.
  7. Hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd gőz fölött főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  8. Külön tálban kikeverjük a vajat, a porcukorral, és a kihűlt masszához adjuk.
  9. A süteményt a következőképpen töltjük: a kakaós piskótát kettévágjuk, majd krém, a diós piskóta egyben, megint krém végül a kakaós piskóta másik fele.
  10. A maradék krémmel kívülről bevonjuk a tortánkat, melynek oldalát darált dióval, tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 64140
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Ajánló

A tetejére csokimázat is készíthetünk: 10 dkg vajat 5 dkg kakaóval összeolvasztunk (nem forraljuk), és melegen a tésztára kenjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszintén szólva ez a torta anyu keze munkáját dicséri, de olyan finom lett, hogy muszáj volt felrakni ide. :) Anyu egyébként még az anyukájától, vagyis a nagymamámtól kapta a receptet.

Hozzávalók

A kakaós laphoz

A diós laphoz

A krémhez

A forma kikenéséhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!