r
Nosalty Logó

Diótorta nagyanyám receptje szerint

Szabady Zsolt
Diótorta nagyanyám receptje szerint
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

781
Kalória
13.1g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
44.3g
Víz
225.9g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
69.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    571.4 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    2711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7505.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1451 mg
  • Foszfor
    3591 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    949.5 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A diót ledaráljuk és összekeverjük a tojások sárgájával, citromhéjjal és a cukorral. A tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral habbá verjük és beleforgatjuk a masszába. Óvatossan összekeverjük és kerek tortaformába tesszük. 180C fokon kb. 30-35 percet sütjük. Kihülés után három szeletre vágjuk.

Tortakrém elkészítése

  1. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a vaniliás cukorral (az eredeti receptben 15dkg vaniliás cukor szerepel, de nyugodtan keverjünk össze két csomag vaníliás cukrot és sima cukrot), beleverjük az egész tojást, hozzáadjuk a kávét a kis cukorral. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét (3 táblányit). Mikor megolvadt, összekeverjük a vajas-vaníliás cukros krémmel.

Torta összeállítása, díszítés

  1. Az elkélszült krémmel megkenjük az első diós tortalap tetejét, ráhelyezzük a második tortalapot, majd azt is megkenjük és végül ráhelyezzük a harmadik tortalapot és kívül bevonjuk a tortát a krémmel. Díszítésnek reszelt diót szórunk a tortára és fél diókat helyezünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Dédnagyanyám és nagyanyám közös süteményes receptkönyvéből való a recept. Születésnapomra mindig ezt készítette nagyanyám. Most én is elkészítettem lányom születésnajára, nagy sikere volt.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek