Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás spenót feta sajttal és pirított mandulával

Diétás spenót feta sajttal és pirított mandulával
Diétás spenót feta sajttal és pirított mandulával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra nagyon fontos az egészséges életmód, éppen ezért szeretem elkészíteni a spenótnak ezt a változatát, rántásmentesen, a lehető legegészségesebb módon :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és kis ideig pirítjuk.
  2. Rátesszük a megtisztított spenótot, majd felöntjük az alaplével, befűszerezzük, és 15 perc alatt készre rotyogtatjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, majd a tejszínnel és vajjal összeturmixoljuk (legalább 2 percig, hogy szép krémes legyen). Ha kell, még fűszerezzük, illetve tetszés szerint még tejszínnel tovább hígíthatjuk. Egy pillanatra visszatesszük a tűzre.
  4. A felaprított mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  5. Találáskor a spenótot megszóljuk egy kis mandulával, majd rámorzsolunk a feta sajtból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 781
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenót fetával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
spenót 500 g
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
főzőtejszín 2 ek
vaj 1 tk
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 200 ml
mandula 20 g
feta sajt 20 g